Video: hullumeelne punkt tõi eestlaste klubile võimsa võidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits rünnakul.
Andri Aganits rünnakul. Foto: Andreas Arndt

Saksamaa kõrgliigas mängiv TV Bühli klubi, mille ridadesse kuuluvad ka eestlased Martti Juhkami ja Andri Aganits, sai võrkpalli eurosarjas väärt võidu, alistades CEV Cupi kaheksandikfinaali korduskohtumises võõrsil 3:2 Cuneo Bre Banca Lannutti meeskonna ja pääsedes veerandfinaali.

Cueno näol on seejuures tegemist võrkpalli Meistrite liiga eelmise hooaja finalisti ja valitseva Itaalia meistriga. Ligi kaks tundi kestnud kohtumise avageimi võitis Bühl 25:22 ja teise 27:25, ent kaotas siis kolmanda 15:25 ja neljandagi 21:25. Viiendas geimis kuulus 15:13 paremus siiski taas eestlaste koduklubile.

Aganitsa panuseks jäi esimeses viies geimis kaheksa punkti, Bühli resultatiivseimaks oli 21 punktiga Marvin Prolingheuer.

Pärast viit geimi mängiti edasipääsu saatust otsustav kuldne geim, mille Bühl võitis 15:12.

Põneva mäng vaieldamatuks tipphetkeks oli aga matšpall, mida Juhkami iseloomustas Facebookis oma fänniküljel järgmiselt: «Võite küsida, kuidas mängu viimane punkt Cuneo vastu kuldses geimis välja nägi. Võiksin ka rääkida, ent ei suuda seda sõnadesse panna.»

Videot pöörasest viimasest punktist, kus muu hulgas demonstreerib oma suurepärast jalgpallimänguoskust (!) Bühli sakslasest diagonaalründaja Björn Höhne, on võimalik näha SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles