Oksjonipidaja Budd: Salumäe medalite ümber toimuv on erakordne

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graham Budd.
Graham Budd. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Londonis Erika Salumäe medalite ja muude meenete oksjoni läbi viinud Graham Buddis tekitas Eesti meedia ja eestlaste suur huvi toimunu vastu soovi riiki lähemalt näha ning ta otsutas tulla Pärnusse Salumäe Barcelona kulda isiklikult kohale tooma.

«See on teine kord müüdud eset välisriiki isiklikult kohale tuua, seega on see üsna erakordne,» rääkis Budd. «Kunagi viisin USAsse ühe golfivarustuse. Medali transportimine oli palju lihtsam!» Buddi sõnul ei osanud ta esialgu oodata, millist tähelepanu see sündmus eestlaste seas pälvib. «Saime seoses Salumäe medalitega palju rohkem aru Eesti ajaloost ja mõistame, et väikese rahva jaoks on tegu äärmiselt olulise sündmusega.»

Buddi sõnul on Inglismaal väga tihti müügil jalgpallurite medalid ja muud meened. «Barcelona kuld on eestlaste jaoks erakordne, sest teil ei ole palju olümpiamedaleid. Samamoodi nagu mõne väikese jalgpalliklubi võidetud karikas või medalid on erakordsed Inglismaal. Asja harukordsus teebki ta eriliseks. Manchester United on võitnud palju medaleid ja neid nii haruldaseks ei peeta,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles