Video: Mae medaleid ei müüks, kuid tunnistas, et elu võib teha korrektiive

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Pärnus Ammende villas toimunud Pärnu Sadama jõulupeol nägi esmakordselt Londoni oksjonilt ostetud Erika Salumäe Barcelona olümpiakulda, mille Pärnu Sadam kuu aega tagasi Londonis toimunud oksjonilt soetas. Lisaks olid Pärnus müügis ka mitmete Eesti spordisangarite meened. Teiste seas müüdi 340 euroga Jaak Mae võistluskombinesoon.

Mida arvab Mae aga olümpiamedalite müümisest? «Emotsionaalselt ma arvan, et ei paneks ilmselt oksjonile. Enda jaoks on tegemist elutööga ja väärtus on väga suur. Teistpidi, kui elu sunnib. Ma arvan, et ma olen seal kuskil keskel,» mõtiskles Mae.

Kus asuvad Mae tiitlivõistluste medalid praegu? «Mina olen andnud (talispordi) muuseumi kasutusse, aga mitte päriselt ära kinkinud. Minu enda jaoks on seal väga suur emotsionaalne väärtus. Õige oleks seda jagada, aga mina oma medaleid päriselt ei ole ära kinkinud,» rääkis Mae.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles