Eesti karikavõitja selgitavad TTÜ ja Tartu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere VK.
Rakvere VK. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sel nädalavahetusel, 14.-15. detsembril peetakse Kuressaares Eesti võrkpalli karikavõistluste otsustavad kohtumised - laupäeval toimuvad meeste poolfinaalid ning pühapäeval naiste ja meeste finaalkohtumised. Postimees vahendab kõikidest mängudest otsepilti.

Esimeses poolfinaalis sai TTÜ 3:1 võidu Rakvere üle ning teiseks finalistiks on Tartu Bigbank, kes sai 3:0 jagu esiliiigaklubist Paide/Türi/Väätsa.

TTÜ meeskonnas tegid hea mängu 16 punkti (efektiivsus +13) toonud Siim Ennemuist ja 15 punkti kogunud (+11) Jaanus Nõmmsalu, resultatiivselt mängis ka Mart Tiisaar (22 p). Kaotajate parim oli Denis Sintov 23 punktiga (+14).

Ettearvatult ühekülgses poolfinaalis Tartu ja Paide/Türi/Väätsa vahel oli Tartu meeskonna parim Henri Treial (15 punkti, +13), kaotajate resultatiivseim oli Ilmar Mõttus (7).

Ajakava:
L 14.12 kl 15 Rakvere VK - TTÜ
L 14.12 kl 18 Paide/Türi/Väätsa - Tartu Bigbank
P 15.12 kl 13 naiste finaal Kohila - Tartu Ülikool
P 15.12 kl 16 meeste finaal
 

Laupäevases esimeses poolfinaalis on vastamisi TTÜ ja Rakvere VK, kelle senised kohtumised Schenker Liigas on lõppenud Rakvere meeskonna võiduga - 26. oktoobril oldi TTÜ-st üle tulemusega 3:1 ning 7. detsembril 3:2. TTÜ mängis veerandfinaalis kahe mängu kokkuvõttes üle Selver Tallinna, Rakvere oli kahel korral kindlalt parem Danpower/Võru Noortekoondisest.

Rakvere treeneri Rainer Vassiljevi sõnul minnakse poolfinaalis TTÜ vastu tänavust kolmandat võitu võtma. «Schenker Liiga mängudes oleme suutnud paremini realiseerida rünnakuid ning võtmemängijad on oma rolli hästi täitnud,» tõi Vassiljev välja seniste võitude peamised põhjused.

Loosi tahtel mängisid ühes meeste veerandfinaalis kaks esiliiga meeskonda ning seega on esiliiga Paide/Türi/Väätsa näol esindatud ka nelja parema hulgas. Nende vastaseks on tänavust hooaega tulemuslikult alustanud BIGBANK Tartu meeskond.  «Väga ohtlik on mõelda, et tuleb kerge jalutuskäik,» kutsus oma meeskonda tähelepanelikkusele tartlaste peatreener Andrei Ojamets, kes lisas: «Peame vastast austama ning täiega mängima, et minimaalselt energiat ja närve raisata.» Finaalivastase osas Ojametsal selgeid eelistusi ei ole, ta eelistas et poolfinaalkohtumine mängitakse võimalikult pikk ja tasavägine.

Naiste finaalis on vastamisi tänavune uustulnuk Kohila VK ning Tartu Ülikool. Kohila mängis poolfinaalis kahel korral kindlalt 3:0 üle Audentese SG/Noortekoondise, Tartu Ülikool oli parem Famila/Võru VK-st. Kohila naiskonna treeneri Peeter Vahtra sõnul on pühapäeval oodata võitluslikku närvide mängu paljude pikkade pallivahetustega. «Favoriiti selles finaalpaaris ei ole. Meil on platsil noori mängijaid ja otsustavaks saab võimalikult stabiilse mängu esitamine,» sõnas Vahtra.

Eesti karikavõistluste finaalmängude ajakava:

14.12 kell 15:00, meeste poolfinaal: Rakvere VK - TTÜ

14.12 kell 18:00, meeste poolfinaal: Paide/Türi/Väätsa - BIGBANK Tartu

15.12 kell 13:00, naiste finaal: Kohila VK - Tartu Ülikool

15.12 kell 16:00, meeste finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles