Mida tegi Sõber viimasel veerandil?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva treener Andres Sõber sai parima treeneri tiitli.
Rakvere Tarva treener Andres Sõber sai parima treeneri tiitli. Foto: Raigo Pajula

Kogu hooaja võimsa motiveerijana Rakvere Tarvast vedanud peatreeneri Andres Sõbra tegutsemine pani kuuenda finaalmängu viimasel veerandajal käsi laiutama.


Kuigi Rock oli käeulatuses ning mehed rassisid platsil kas veri ninast välja, istutas treener pikkadeks minutiteks pingile Valmo Kriisa, Kristo Saage ja Rain Veidemani ning mängitas otsustavatel hetkedel varumehi. Paljud kiibitsejad avaldasid arvamust, et põhimeestega lõpuni rassides olnuks võimalik mängu päästa…

Mängumehed – Kriisa ja Saage – ei tahtnud viimase veerandaja kohta midagi öelda. Selguse tõi Sõber ise. «Kriisat ei tahtnud täna üldse panna. Tema vanaema suri paar päeva tagasi ära,» põhjendas ta vahetusi. «Veidemanil oli jalas kramp sees ning seega ei saanud teda lõpus kasutada. Tahtsin teisi mehi ka proovida. Olin lõpus valmis ka juba pühapäeval Tartusse sõitma.»

Sõbra hinnangul näitas meeskond täpselt sellist mängu, nagu terve hooaja jooksul pakuti – kiiret ja atraktiivset. Lõpuks ei jätkunud lihtsalt jõudu. «Oleksime pidanud oma võidu juba varem ära võtma,» nentis ta.

Kuid elu läheb edasi ning Sõber elab juba uutes unistustes. «Nüüd puhkame ja nädala alguses tahaks neid eurovärke teada saada. Tahame endiselt Challenge Cupi mängida,» rääkis ta tulevikuplaanidest. «Teatud värgid on juba teada. Isiklikult tahan meeskonda tugevamaks teha, kuid ei hakka kindlasti 12-mehelist professionaalide rügementi tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles