Asko Esna sõi vanema venna koondisest välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asko Esnal seisab kuu lõpus ees esimene ametlik turniir koondisesärgis.
Asko Esnal seisab kuu lõpus ees esimene ametlik turniir koondisesärgis. Foto: Toomas Huik

EM-valikmängudeks valmistuva võrkpallikoondise halli argipäeva tõi elevust libero Asko Esna, kes samal positsioonil tegutseva kuulsama vanema venna Steni järgmisel nädalal suvepuhkusele saadab.



24-aastase Asko Esna esiletõusu võib pidada pisut üllatavaks, sest neli viimast hooaega Prantsusmaa kõrgliigas leiba teeninud kolm aastat vanem vend Sten Esna kuulutas kuu aega tagasi Eestisse saabudes, et tunneb end väga enesekindlana.

Seni ainult kodumaal pallinud Asko Esna ei näidanud aga Pärnu VK särgis Eesti meistrivõistluste finaalis midagi säravat. Ometi ootavad Asko Esnat kuu lõpus koondise eest senise karjääri tähtsaimad mängud, kui Montenegros ja Saksamaal võideldakse koha eest EM-finaalturniiril.

Vaenu peatreener Avo Keele otsus vendade vahel aga ei tekitanud. «Me pole kunagi varem nii hästi läbi saanud kui praegu,» kinnitas Asko Esna. «Hea tunne on koondises kanda kinnitada. Vargsi lootsin sellist otsust.

Ma ei usu, et treenerid mind selle pärast eelistasid, et olen terve hooaja nende silme all olnud. Arvan, et selline sündmuste käik teeb meile mõlemale head ja paneb Steni rohkem pingutama. Tema on mind palju õpetanud ja olen kasulikke nõuandeid kõrva taha pannud.»

Keel loodab Asko Esnat tulevaks hooajaks enda juhendatavasse Tallinna Selverisse meelitada ja tema sõnul saab paleepöördest rääkida alles siis, kui pallur üheks-kaheks aastaks oma koha säilitab.

«Head mehed on mõlemad, kuid Asko on servi vastuvõtul kindlam,» selgitas Keel. «Ma ei pea otsust riskantseks, sest kaks ja pool nädalat on koostöö lihvimiseks piisavalt pikk aeg.»

Eesti koondis alistas eile Tallinnas peetud maavõistlusmängus Rootsi kindlalt 3:0 (20, 21, 19). Kui lisada siia eelmisel nädalal Läti meeskonna üle saadud 3:0 ja 3:2 võidud, pole meie võrkpallurid end pingelises olukorras proovile saanud panna.

«Ootasin mõlemalt vastaselt tugevamat vastupanu,» nõustus Keel. «Tugeva meeskonna vastu pole raske end häälestada. Mehed püüdsid, kuid sisse tuli eksimusi, mida treeningul naljalt ei kohta. Ilmselt kimbutab mängijaid nädala treeningutest kerge väsimus.»

Paika on loksunud ka Eesti algkoosseis, kuhu kuuluvad Kert Toobal, Oliver Venno, Keith Pupart, Eerik Jago, Raimo Pajusalu, Ardo Kreek ja ainsa Eesti klubi mängijana Asko Esna.
Mängus Rootsiga käisid platsil kõik mängijad peale Andres Toobali.

Meeldiva üllatuse sepistas esimest hooaega rahvusmeeskonda kuuluv 19-aastane temporündaja Meelis Kivisild, kes kogus viis punkti. Kahvatult esinesid aga Jago ning Kristjan Õuekallas ja Jaanus Nõmmsalu.

Eriti suure pettumuse valmistas pealtvaatajatele Rootsi koondise staar, Venemaa superliiga klubi Kaliningradi Dinamo 206-sentimeetrine vasakukäeline diagonaalründaja Marcus Nilsson. «Abitreener Andrei Ojamets suudab soojaks tehes samal tasemel mängida. Nilssonile poleks nädalavahetuse paksem ajaleht alla mahtunud,» muheles Keel.

TABLOO

Maavõistlusmäng:

Eesti – Rootsi 3:0 (20, 21, 19)
Eesti: Pajusalu 12 punkti, Pupart 9, Meresaar 8, Kreek 6, Kivisild, Venno 5, Jago 4, Nõmmsalu 2, Õuekallas, Toobal 1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles