Draama ujumise EMil: jala lõhkunud eestlane jõudis viimasel hetkel starti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Tiidla.
Marko Tiidla. Foto: Ekraanitõmmis videost

Taanis Herningis toimuval lühirajaujumise EMil elas Marko Tiidla üle äreva hetke, kui pidi vahetult enne starti sõitma hoopis haiglasse õmblemisele. Stardipukile eestlane siiski jõudis.

«Soojendusujumise ajal suutsin jalatalla vastu seina metallist äärt puruks tõmmata. Kohalikud arstid ei julgenud vastutust enda peale võtta ja saatsid mind haiglasse,» kirjeldas Tiidla juhtunut Eesti Ujumisliidu YouTube'i kanalile antud videointervjuus.

«Saime tänu suurepärasele autojuhile, kes enda lubadega riskis, kuue minutiga haiglasse. Viis minutit seal, kuus minutit tagasi. Aga hiljemalt sellel hetkel, kui pidi juba call room’is olema, polnud mina hakanud veel isegi haigla poole sõitma. Ei jõudnud õigeid püksegi jalga tõmmata, nii et sai natuke komöödiat tehtud,» muigas Tiidla, kes jooksis pärast haiglast saabumist esimeste ettejuhtunud pükste väel, rätik ümber, kohtunike jutule.

«Lubati kõikidest call room’idest ilma pikema jututa läbi,» kiitis Tiidla korraldajaid. «Ujumine läks muidugi selle nahka, et jalad olid tühjad ja rasked. Bassein on suur ja pidin tükk maad jooksma, et call room’i jõuda. Aga vähemalt sain hea emotsiooni!»

«Loodan, et see jooksmine röövis sekundi,» naljatas Tiidla, kes pidi tunnistama koondisekaaslase Kristjan Jürisoo nappi paremust. «Eks Eesti meistrivõistlustel näeb, milline see õige aeg tuleb. Olgugi, et aeg polnud see, mida oleks tahtnud, on emotsioon praegu kõrgel ja palju kurvem oleks olnud see, kui oleks jäänud startimata,» märkis Tiidla, kes lõpetas ajaga 25,22 ja 56. kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles