Laupäeval avatakse mälestustähis legend Peet Raigile

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peet Raig.
Peet Raig. Foto: volley.ee

Paides peetava võrkpalli nostalgiaturniiri raames avatakse 21. detsembril kell 16.00 Paide uues spordihallis (Aiavilja tn 1, Paide) mälestustähis Paidest pärit võrkpallilegendile Peet Raigile.

Mäletustähise projekt sai teoks tänu Kalev 68 veteranide ja Peet Raigi järeltulijate organiseeritud korjandusele. Et korjandus oli ettearvatust edukam, võimaldab see moodustada ka Peet Raigi nimelise fondi Järvamaa parimate noorvõrkpallurite toetuseks. 

Peet Raigist (1938 – 1998) sai  esimene eestlane, kes on võistelnud võrkpalli maailmameistrivõistlustel (NSV Liidu koondises 1966). Ta oli 1968. aastal NSV Liidu meistriks tulnud Kalevi võrkpallimeeskonna kapten. Kalevi võidu väärtust ilmestab fakt, et NSV Liit oli kuuekümnendail aastail ülekaalukalt maailma edukaim võrkpallimaa. Impeeriumi tšempionitiitli aga võitis eestlaste meeskond eesotsas Raigiga. Armee Keskspordiklubi meeskonna alistamine Moskvas 29. augustil 1968 tähendas meile, eestlastele, sümboolselt võitu Nõukogude armee üle. Rahva tahte ja soovide väljendajaks oli saanud võrkpallimeeskond, kelle meisterlikkus pani rõkkama tribüünid, kelle mäng ühendas meid, tugevdas meie eneseteadvust ja muutus spordi mõõtmeid ületavaks sündmuseks. Vaim oli võitnud võimu.

Raigi anne, mitmekülgsus, silmatorkav välimus ja omanäolisus nii palliplatsil kui tavaelus lubavad teda pidada Eesti läbi aegade populaarseimaks võrkpalluriks, kuigi tal polnud ühtki nii kõrget tiitlit kui näiteks Viljar Looril. Meenutagu siis Paide spordihalli tulev bareljeef, et oli meil selline võrkpallivirtuoos, Kunstnik, keda võiksid teada ja mäletada tänased ja tulevased spordisõbrad.

Mälestustähise autor on tuntud skulptor Tiiu Kirsipuu, materjaliks paas ja roostevaba teras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles