Rock peab täna viimaste aastate tähtsaima mängu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki peatreener Gert Kullamäe (paremal) ja treener Toomas Kandimaa.
Rocki peatreener Gert Kullamäe (paremal) ja treener Toomas Kandimaa. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kuus aastat tagasi pääses Tartu Rocki korvpallimeeskond seni esimest ja viimast korda eurosarja alagrupiturniirilt edasi. Toona lõppes vägev seeria EuroChallenge’i sarja nelja tugevama finaalturniirile jõudmisega. Täna on tartlastel järgmine võimalus – sama eurosarja vahegrupiturniirile jõudmiseks tuleb kell 20 algavas kohtumises alistada võõrsil Rootsi klubi Södertälje.

Teatud tingimustel piisab tartlastele ka kaotusest, kuid vaid juhul, kui Ventspils jääb samal ajal kodus alla Viini Zepterile. Seniseid tulemusi arvestades näib asjade selline käik ebatõenäoline ja ilmselgelt ei jää Rocki mängijad ja treenerid lootma nii ebakindlale variandile. Seega minnakse täna Rootsi klubi kindlalt võitma.

Rock alustas eurosarja kahe kaotusega, kuid seejärel pöörduti võiduteele. Kolmemängulist eduseeriat alustati kodus just Södertälje alistamisega. Kusjuures see polnud niisama võit, vaid vastane purustati 34 punktiga. Tartlaste õnn pöördus pärast koosseisus tehtud vangerdusi. Enne Södertälje alistamist loobuti tsenter Uros Lukovici teenetest ning selleks kohtumiseks naasis vigastuspausilt leedulasest mängujuht Augustas Peciukevicius.

Esimeses kohtumises oli Rock vastasest selgelt üle igas elemendis, see ei tähenda aga kaugeltki seda, et täna ootaks tartlasi kerge jalutuskäik. Söder­tälje on viimasel ajal mänginud tõusvas joones ning sellel tasemel on teatud kvaliteedi märk seegi, et nädal tagasi saadi kodus jagu Ventspilsist. Mullune Rootsi meister on ka koduliigas tänavugi edukas – nad on võitnud 13 kohtumist ja kaotanud kaks. Viimati oldi nädalavahetusel 101:75 üle Luleast.

Rocki jaoks saab ilmselt võtmeküsimuseks see, kuidas pidurdada Rootsi klubi kahte liidrit. Horvaadist väike äär Toni Bizaca on viie mänguga kogunud keskmiselt 16,6 punkti, ameeriklasest mängujuhi John Robertsoni keskmised näitajad on 16 punkti ja 5,4 söötu mängu kohta.

Nende kahe mehe tegutsemisest sõltub Södertälje edus väga palju. Mõistagi olid mõlemad mehed võtmerollides ka nädal tagasi Ventspilsi alistades. Mõlemad mehed viibivad eurosarjas platsil keskmiselt üle 30 minuti.

Vähemalt eile olid Rockis mängukõlblikud kõik peale Joosep Toome. Hiljuti põlve vigastanud mees jäi koju. Nädalavahetusel kohtumises Tallinna Kaleviga tugeva löögi saanud Gert Dorbek on valmis täie jõuga pingutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles