Vancouveri olümpia hõbemedalimees jäeti Norra koondisest välja

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Berger.
Lars Berger. Foto: SCANPIX

Norra Olümpiakomitee avalikustas täna esimesed 25 sportlast, kes saavad sõita veebruaris Sotši olümpiamängudele. Laskesuusatajate osas eelistati möödunud nädalavahetusel Prantsusmaal Annecys nii sprindidistantsil kui jälitussõidus triumfeerinud Johannes Thingnes Bød ning nimekirjast jäeti välja 2010. aasta Vancouveri mängudel hõbemedali saanud Lars Berger.

Neli aastat tagasi Vancouveris meeste 4x10 km teatesõidus Norrale hõbemedalid toonud Berger jäeti olümpiakoondisest välja, kuigi lõpetas detsembri alguses Austrias peetud MK-etapil 10 km sprindidistantsi esikohaga. Tema asemel saab olümpiale sõita 20-aastane Bø, kelle sõnul on Sotši mängudele pääsemine tema jaoks suur saavutus.

«See on suur asi, lapsepõlveunistus saab teoks,» rõõmustas Bø. «Pärast möödunud hooajal ja suvel läbi tehtud kannatusi on minu jaoks suur asi, et sellega siiski hakkama sain,» lisas noormees Norra rahvusringhäälingule antud intervjuus.

Norra koondise spordijuht Per Arne Botnan kinnitas, et Bø kaasati koondisesse eelkõige just seetõttu, et on viimasel ajal näidanud head vormi, samas kui Bergerilt oodatakse enamat «Ta (Bø- toim.) on üks neljast sportlasest, kes on enne jõule teinud häid esitusi. Lars peab ette näitama rohkem kui vaid ühe võidu,» selgitas Botnan.

Vancouveri hõbemedalimees saab võimaluse end tõestada pärast jõule, kui jaanuaris sõidetakse MK-etapp Saksamaal Ruhlpoldingus. Nii naiste kui meeste laskesuusatajate ridadesse lisatakse enne olümpiat veel kaks nime.

Norra meeste laskesuusakoondis:
Johan Thingnes Bø, Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen.

Naiste laskesuusakoondis:
Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ann Kristin Flatland ja Synnøve Solemdal.

Lisaks laskesuusatajatele nimetati koondisesse ka kaheksa mäesuusatajat ja neli uisutajat, samuti pandi paika curlingumeeskonna liikmed ja paraolümpial ratastoolicurlingus Norrat esindavad mängijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles