Eesti sõjavägi kutsub Vennot, Õuekallas sõuab abieluranda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno nautis Lodzis toimunud Meistrite liiga Final Fouril suurt fännide tähelepanu. Pildil poseerib ta kahe Poola tüdrukuga.
Oliver Venno nautis Lodzis toimunud Meistrite liiga Final Fouril suurt fännide tähelepanu. Pildil poseerib ta kahe Poola tüdrukuga. Foto: Andres Kalvik

Eesti sõjavägi tahab särava hooaja teinud Eesti võrkpallikoondise põhipommitajat Oliver Vennot 2011. aasta sügisel püssi alla saada.


Eelmisel neljapäeval käis Sloveenia klubi Bledi ACHga Meistrite liiga Final Fouri jõudnud Venno arstlikus komisjonis. Esialgse kava kohaselt peaks pühapäeval 20. sünnipäeva tähistav 209 cm pikkune noormees tuleva aasta 4. oktoobrist rividrilli tegema ja metsas, automaat käes, ringi jooksma.

Eesti Võrkpalliliit taotleb andekale sportlasele aga Eesti Olümpiakomitee vahendusel aastast pikendust, mis tähendab, et teema tõuseb positiivse lahenduse korral uuesti päevakorda 2012. aastal.

Tervislikele põhjustele viidates pole Vennol ajateenimisse minekust pääsu, sest arstlik kontroll temal puudusi ei tuvastanud. «Väga ei tahaks sõjaväkke minna, aga kui peab, siis peab,» ütles ACHga 2012. aasta kevadeni kontrahti omav Venno.

EOK saavutusspordi divisjoni juhi Martti Raju sõnul on välislepinguga sportlased seni pikendust saanud, kuid ta möönis, et sportlane vabastatakse sõjaväeteenistusest vaid erakorralistel asjaoludel. See tähendab, et tippsportlastele mõeldud kümnenädalane baasõppekursus tuleb Vennol varem või hiljem läbida. Sel puhul ei aita ka lepingus olev punkt, mis keelab vabal ajal vigastusalti eluvaldkonnaga tegeleda.

Septembrist aprilli-maini vältavat klubihooaega ja sinna vahele jäävaid koondisemänge silmas pidades on Vennol aga keeruline sobivat aega leida. Seda enam, et tänavu teeb staabi- ja sidepataljoni juures olev spordirühm vaid kaks kutsealuste värbamist: suvel ja sügisel.

2008. aasta suvel kümnenädalase sõduri baaskursuse kaasa teinud Eesti koondise nurgaründaja Martti Rosenblatt ei jäänud sel ja järgmisel nädalal Montenegros ja Saksamaal toimuvatel EM-valikturniiridel osalevast rahvusmeeskonnast välja põhjusel, et Jaanus Nõmmsalu ta üle mängis, vaid seetõttu, et 25. mail seisab Tallinna Selveri nurgaründajal ülikoolis ees lõputöö kaitsmine.

Kuna koondis siirdub Barist otse Tübingeni, ei pidanud peatreener Avo Keel Rosenblatti edasi-tagasi lennutamist mõttekaks. «Kui Rosenblatt olnuks Nõmmsalust selgelt parem, küll siis talle eraldi lennupiletid oleks muretsetud,» märkis Keel.

Koos Rosenblattiga sel hooajal Selveri ridades Baltimaades puhta töö teinud Kristjan Õuekallasest saab aga neljas abieluranda sõudnud koondise mängija. 3. juulil paneb ta Keila kirikus laulatusel sõrmuse sõrme elukaaslasele Karmenile. Mullu võtsid naise Argo Meresaar, Asko Esna ja Raimo Pajusalu.

Õuekallas tunnistas, et sarnaselt klubikaaslase Meresaarega hoiab pereelu teda Eestis. «Karmenil on Tallinnas töökoht ja välismaale tuleku korral peaks ta sellest loobuma. Samas ma ei välista tulevikus piiri taha siirdumist,» rääkis Õuekallas.

Postimehe andmetel on Eestisse naasmisest huvitatud neli eelmist hooaega Prantsusmaal leiba teeninud libero Sten Esna, kes soovib lemmikalaga tegeleda Tallinnas, sest siin töötab ka tema elukaaslane. See võib tekitada huvitava olukorra, sest Pärnust pealinna tahab koos perega kolida ka tema noorem vend Asko Esna.

Mõlemad on varem mänginud Selveris ja Baltimaade parim klubi on ka praegu nende esimene eelistus. EM-valikturniiril osalevasse koondisse mahtus teatavasti Asko Esna, jättes viimastel aastatel meeskonda kuulunud venna valikust välja.

Laupäeval sai selgeks, et Eesti neljas vastane EM-valiksarjas on Saksamaa ja Montenegro kõrval Horvaatia, kes ei loovutanud kahes avaringi mängus Taanile geimigi. Eesti alistas laupäeval Tallinnas peetud treeningmängus Rootsi 5:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles