Ojamaa koduklubi uueks peatreeneriks saab nimekas norralane

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henning Berg.
Henning Berg. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henrik Ojamaa koduklubi Varssavi Legia sai endale uue peatreeneri, kelleks on endine Manchester Unitedi mängija ja Norra koondislane Henning Berg.

Legia kodulehe teatel sõlmis Berg klubiga kahe ja poole aasta pikkuse lepingu ning asub ametisse alates 1. jaanuarist. 44-aastane Berg veetis mängijapäevil karjääri esimesed aastad kodumaal Vålerengas ja Lillestrømis, siirdudes 1993. aastal Inglismaale Blackburn Roversisse ja tulles nendega ka Inglismaa meistriks. Ühtlasi sai temast esimene norralane, kes selle saavutuseni jõudnud. Aastatel 1996-2000 pallis ta Manchester Unitedis ning võitis Meistrite liiga ja veel kaks korda Inglismaa kõrgliiga.

2000. aastal siirdus Berg tagasi Blackburni, mängis veel kolm hooaega seal ning lõpetas karjääri 2004. aastal Glasgow Rangersi ridades. Norra koondist jõudis Berg esindada täpselt 100 korda ning lüüa ka üheksa väravat.

Legia koduleht presenteerib Bergi kui Sir Alex Fergusoni õpilast, viidates eeskätt sellele, et šotlase käe all 1999. aastal Meistrite liiga võiduni jõudnud sama põlvkonna mängijatest on edukat treenerikarjääri alustanud nii Gary Neville (Inglismaa koondise praegune abitreener), Phil Neville (Manchester Unitedi abitreener) kui ka Ole Gunnar Solskjær. Viimane on juhtinud lühikese karjääri jooksul Molde kahel korral Norra meistritiitlini. Veebilehe Polskieradio.pl veebilehe teatel langetaski Legia viimase valiku just Solskjæri ja Bergi vahel, otsustades siiski Bergi kasuks.

Samas tuleb märkida, et Bergi senine treenerikarjäär pole ülemäära hiilgav olnud – 2005. aastal asus ta Oslo Lyni juhendajaks ning viis meeskonna kõrgliigas kolmandale kohale, kuid järgmised aastad lõppesid 7. ja 9. kohaga ning 2008. aastal lahkus Berg poolte kokkuleppel ametist. Aastatel 2009-2011 juhendas ta Lillestrømi, kuid vallandati kolmandal hooajal.

Mullu oktoobris nimetati Berg oma endise koduklubi Blackburn Roversi peatreeneriks, kuid ta sai ametis olla vaid 57 päeva, suutes kümnest mängust võita kõigest ühe. Blackburnist lahkumise järel töötas norralane kõrgliigaklubi Norwich City skaudina.

Varssavi Legia senine peatreener Jan Urban oli ametis alates 2012. aastast, viies klubi mullu Poola meistriks. Legia hoiab küll ka tänavu talvepausile minnes viiepunktilise eduga Poola kõrgliiga tabelis liidrikohta, ent Urbanile sai saatuslikuks erakordselt kehv esinemine eurosarjas – Legia ei suutnud pääseda Meistrite liiga alagrupiturniirile ning kaotas seejärel Euroopa liiga alagrupis kuuest mängust viis, saades ainsa võidu kirja mitte midagi otsustanud viimase vooru kohtumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles