Suitsetav Venemaa hokikoondis kuulutas ajakirjanikele boikoti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondise superstaarid: (vasakult) Ilja Kovaltšuk, Aleksandr Ovetškin, Pavel Datsjuk ning Jevgeni Malkin
Venemaa koondise superstaarid: (vasakult) Ilja Kovaltšuk, Aleksandr Ovetškin, Pavel Datsjuk ning Jevgeni Malkin Foto: Reuters / Scanpix

Jäähoki MMil seni kaotuseta püsiv Venemaa jäähokikoondis kuulutas ajakirjanikele boikoti. Rahvusvahelise alaliidu trahvist pääsemiseks saadeti pärast pühapäevast mängu Taaniga ajakirjanike ette vaid koondise kaks noort liiget.

Staaridest kubisevat Venemaa hokikoondist pahandas portaalis lifesport.ru ilmunud video sellest, kuidas koondislased käisid pärast ühte kohtumist Kölni kesklinna restoranis pidutsemas ning ukse taga sigarette suitsetamas.

Üritus oli mõeldud Aleksandr Sjomini kauaoodatud värava tähistamiseks – igapäevaselt NHLis Washingtonis mängiv mees jäi kuivale Staney Cupi esimeses ringis. Väravatepõua lõpetas ta alles MMil kohtumises Kasahstaniga.

Videolt on selgesti näha, kuidas mitmed Venemaa koondislased käivad õues suitsetamas, neist tuntuim on Ilja Nikulin. Peol olid ka meeskonna liidrid Aleksandr Ovetškin ja kapten Ilja Kovaltšuk. Kuigi neid mehi sigaretiga ei nähtud, oli näiteks Kovaltšuki samm restoranist lahkudes veidike pehme.

Kirjeldatud kaadreid näitas ka Venemaa telekanal Rossia2 ning just see ajas hokimeestel harja punaseks.

Venemaa koondise peatreener Vjatšeslav Bõkov kinnitas, et boikott oli meeskonna ühine otsus ning juhendajatel ei ole selle kohta mängijatele midagi ette heita.

Venemaa ajalehed reageerisid juhtunule valuliselt. Sovetski Sport kirjutas koguni, et Venemaa koondises valitseb tõeline dedovšina – vanakeste asemel saadetakse musta tööd tegema ehk ajakirjanikega suhtlema noored mängijad, kellel pole tegelikult midagi tarka öelda.

Vaata videot ja pilte suitsetavatest hokimeestest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles