Endine vormel-1 täht: Räikkönen helistab mulle vahel purjuspäi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eddie Irvine.
Eddie Irvine. Foto: SCANPIX

Kunagine vormel-1 piloot Eddie Irvine lausus väljaandele Belfast Telegraph antud intervjuus, et ei suhtle enam kunagiste kaasvõistlejatega – välja arvatud ühe mehega.

«Ajan oma asja ja kellegagi sidet ei hoia. Kimi Räikkönen siiski helistab vahel, kui ta purjus on!» naeris Irvine. Iirlane lisas, et lemmikuid tal sarjas ei ole, sest vormelisõidu olemus seisnevat selles, et igaüks võitleb enda eest. Sebastian Vetteli troonilt lükkamiseks on tema arvates aga võimelised vaid Fernando Alonso ja Lewis Hamilton.

Vettelil endal soovitas Irvine hoopis meeskonda vahetada, et tõestada ennast ka kuskil mujal peale Red Bulli. Heaks näiteks tõi ta Michael Schumacheri, kes siirdus kahe võidetud tiitli järel Ferrarisse. «Michaelil läks seal esimese tiitlini neli aastat aega. Kui Vettel jääb Red Bulli, on see igav. Mida tal enam tõestada on? Olgu, ta võidab palju tiitleid, aga oleme ausad – keda huvitab?» küsis Irvine retooriliselt.

Vormel-1 sarja reeglimuudatuste osas oli otsekohese mehena tuntud Irvine äärmiselt kriitiline. «Mulle tundub, et otsustajatel on järg käest läinud,» sõnas ta. «Värske otsus viimase etapi eest topeltpunkte jagada on hullumeelne. Vannun, et ma ei vaata enam ühtegi sõitu, enne kui see reegel pole tühistatud. Asi on suisa piinlik, neil (otsustajatel – toim) võiks häbi olla! Ma pole midagi nii totrat elus varem kuulnud – täielik mikihiiremöga!» lausus iirlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles