Mercedes kaebas Schumacherile määratud karistuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: SCANPIX

Mercedes GP vormelimeeskond pole rahul Michael Schumacherile eilsel Monaco MM-etapil määratud 20-sekundilise ajatrahviga ning seetõttu otsustati karistus edasi kaevata.

Mäletatavasti tegid Jarno Trulli ja Karun Chandhok eile kolm ringi enne sõidu lõppu avarii ning turvaauto tuli rajale. Viimasel ringil vahetult enne finišit lahkus turvaauto rajalt ning Schumacher kasutas olukorra kohe ära, möödudes kurvis Ferrari piloodist Fernando Alonsost, tõustes kuuendale kohale, vahendab Eurosport.

Võistluste kohtunike arvates tegutses Schumacher määrustevastaselt ning seetõttu otsustati talle määrata 20-sekundiline karistus, mis kukutas ta punktikohalt välja 12. kohale. Kohtunike sõnul rikkus sakslane reeglit 40.13, kus seisab: «Kui võistlus lõppeb sel ajal, kui turvaauto on rajal, sõidab turvaauto viimasel ringil boksi rajale ja autod finišeerivad ilma möödasõitudeta.».

Mercedes pole kohtunikega nõus, tiimibossi Ross Brawni arvates ei rikkunud seitsmekordne maailmameister Alonsost möödudes ühtki reeglit ning seetõttu kaevati otsus edasi.

«Uskusime, et rada oli vaba ja sõit lõppeb nii, et turvaautot pole rajal, sellisel juhul ei kehtiks reegel 40.13,» selgitas Brawn. «FIA teatas viimase ringi alguses, et turvaauto lahkub sel ringil ning rada kuulutati vabaks, lisaks lehvitati turvaauto rajalt lahkumise järel rohelisi lippe.»

«Varasem kogemus on näidanud, et kui turvaauto jääb rajale kuni võistluse lõpuni, lehvivad kollased lipud, niimoodi oli näiteks eelmisel aastal Melbourne’is,» jätkas Brawn. «Seetõttu ütlesime oma sõitjatele viimasel ringil, et nad võistleksid kuni finišini ja seda Michael ka tegi, möödudes Alonsost.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles