Konsa pääseb peagi vangistusest, teisi ootavad pikad karistused

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine jalgpallur Oliver Konsa
Endine jalgpallur Oliver Konsa Foto: Peeter Langovits

Endine Eesti jalgpallikoondise mängumees Oliver Konsa pääseb jaanuaris vangistusest. Nn jalgpallurite kokaiiniäri süüasjas süüdi mõistetud Konsa sõlmis riigiprokoratuuriga karistuskokkuleppe, mille alusel peab ta reaalselt vangis viibima aasta ja kaks kuud.

Kokku on Konsa karistuseks nelja aasta ja kahe kuu pikkune vangistus, millest ülejäänud karistuse kannab endine Tammeka, TVMK, Flora ja Nõmme Kalju mängumees tingimisi nelja-aastase katseajaga. Kuna Konsa on vahi all juba möödunud aasta novembrist, siis pääseb ta vabadusse jaanuaris.

Kahele narkoäritsejale Tauno Laasmele ja Norman Kägole nõuab prokuratuur aga pikemaid karistusi. Riigiprokurör Andres Ülviste taotles Laasmele 11 aasta 10 kuu ja 15 päeva pikkust karistust. Kägo võib vangi minna neljaks aastaks ja kümneks kuuks. Kohtuvaidlus jätkub 20. jaanuaril.

Lisaks Konsale sõlmisid kokkuleppekaristuse ka Peeter Kallase ja Peeter Truus. Kallase peab reaalselt vangis viibima neli aastat ja kaks kuud ning Truusi reaalseks vangistuseks jäi viis kuud ja 26 päeva. Aasta ja kuus kuud kannab ta tingimisi karistust kaheaastase katseajaga.

Oliver Konsa tuli mullu Nõmme Kalju jalgpalliklubi ridades Eesti meistriks. Pärast kahtlustuse saamist peatas Nõmme Kalju temaga lepingu. Konsa on 20 korral kuulunud ka Eesti jalgpallikoondisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles