Gebrselassie võitis Manchesteris 10 km maanteejooksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haile Gebrselassie
Haile Gebrselassie Foto: AFP / Scanpix

Etioopia jooksukuulsus Haile Gebrselassie (pildil) ei andnud eile Inglismaal Manchesteris toimunud 10 kilomeetri pikkusel maanteejooksul teistele võimalust ja võitis kindlalt ajaga 28.02

Gebrselassie vedas jooksjate rivi stardist alates kuni neljanda kilomeetrini. Sellest momendist eraldus teistest kolmik, kuhu kuulusid peale Gebrselassie veel ukrainlane Sergei Lebid ja hispaanlane Ayad Lamdassen, vahendab jooksuportaal.ee.

Pärast poole maa läbimist läks korraks juhtima Lebid, kuid kilomeeter hiljem hakkas vaikselt konkurentidest maha jääma ning Gebrselassie ja Lamdassen jooksid eest ära, kasvatades kolm kilomeetrit enne finišit vahe Lebidiga 50 meetrini.

Etiooplane ja hispaanlane jooksid kõrvuti kuni viimase kilomeetrini, mil Gebrselassie tõstis tempot. Lamdassen ei suutnud kaasa minna ja jäi kohe maha, lõpetades jooksu teisena isikliku rekordiga 28.09, kaotades võitjale seitse sekundit. Kolmandana jõudis finišisse Sergei Lebid ajaga 28.29. Naiste arvestuses võitis etiooplanna Werknesh Kidane ajaga 31.19. Teise koha sai Portugali jooksja Jessica Augusto 31.47-ga ja kolmas oli tema kaasmaalanna Ines Monteiro 32.02-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles