Ferrari president lubas vormel-1 sarjas läbi viia olulise muudatuse

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luca di Montezemolo.
Luca di Montezemolo. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitva Ferrari meeskonna president Luca di Montezemolo avaldas arvamust, et rahvusvahelise autoliidu (FIA) uus kahekordsete punktide reegel ei pruugi uuest hooajast siiski jõustuda, sest Ferrari võib kasutada oma ainulaadset vetoõigust.

FIA otsustas alates 2014. hooajast käiku lasta uue reegli, mille järgi jagatakse hooaja viimasel etapil ehk Abu Dhabi võidusõidul topeltpunke. FIA põhjendas sellist uuendust asjaoluga, et topeltpunktide jagamine hooaja lõpus peaks sarja muutma põnevamaks. Mitmed vormeliasjatundjad reageerisid uuendusele vastumeelselt ja nende hulka kuulub ka Ferrari tiimi president di Montezemolo, kes vihjas, et Ferrari võib reegli tühistamiseks käiku lasta oma ainulaadse vetoõiguse.

«Ma ei ole topeltpunktide reegli fänn. See on liiga kunstlik. Ma ei oleks väga üllatunud, kui see reegel õigepea tühistataks,» rääkis di Montezemolo Saksamaa väljaandele Sport Bild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles