Ron-Arnar Pehka vedas oma koduklubi karikavõitjaks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiste B-klassi karikavõitjad.
Poiste B-klassi karikavõitjad. Foto: basket.ee

Tartus peetavatel noorte karikavõistlustel selgitati eile parimad poiste ja tüdrukute C-klassis (sünd. 2000 ja hiljem) ning noormeeste ja neidude B-klassis (sünd. 1998 ja hiljem).

Reedese päeva esimeses kohtumises TC-klassis läksid vastamisi Kaire Asi juhendatav Tartu Kalev ja Tallinna SK Marcus, kus peatreenerina ametis Andra Viirpalu.

Kohtumise esimene poolaeg algas punkt-punkti mänguna ja kulges peamiselt tasavägiselt. Enne poolaega suutsid pealinna tüdrukud mängu enda kontrolli alla saada ja kasvatasid vahe 13-punktiseks. Poolajale mind 26:39 seisult. Teiseks poolajaks olid end paremini häälestanud sedapuhku tartlased, kes tulid avaveerandaja kaotusseisust kindlalt tagasi ja kasvatasid vahet enda kasuks kuni võidunumbriteni 65:53.

Kui tüdrukute mäng oli kahe võrdse võitlus, siis poiste mäng sama ei pakkunud. BC Tarvas/Rakvere SK (treenerid Madis Putko ja Tõnis Putko) olid mäekõrguselt üle Salva/Rock-i palluritest, keda täna juhendas Rein Raam. Vaatamata suureskoorilise 128:51 kaotusele tuleb lisaks võitjatele esile tõsta kindlasti ka teiseks tulnud tartlasi. Nimelt seoses sellega, et Salva/Rock-i põhikoosseis ühes peatreener Raido Rebasega viibis samaaegselt Leedus Marciulionise nimelisel turniiril, tuli tarvate vastu välja panna kuni kaks aastat nooremad korvpallurid, kes mängu lõpuni südilt vastu pidasid.

Neidude B-klassi kohtumine võttis kohe esimesel veerandajal tasavägise ilme. Ka poolajaseis 31:26 näitas, et võitjat veel ennustada ei saa. Põneva ja võitlusliku neidude mängu suutis lõpuks enda kasuks pöörata emotsioonikas BC Kalev STAR (treenerid Janne Rits ja Allan Siimann), kes alistas teise pealinna naiskonna BC Kalev/Cramo (treener Maia Dorbek) skooriga 56:47.

Mida vanemad vanuseklassid, seda võitluslikumad on mängud ja eriti veel poiste seas. Nii algas väga tuliselt kahe pikaajalise rivaali Audentese SK (treener Erik Mäe) ja Erkmaa KK (treener Aivo Erkmaa) duell.

Kahe tugeva kohtumist dikteerisid algusest peale Audentese noored, kes edu ei andnud käest ka viimasel veerandajal. Erkmaa KK, kes täna mängis ilma liidri Hugo Erkmaa ja peatreener Aivo Erkmaata, üritas küll kodupubliku häälekal toel pidevalt mängu enda kasuks pöörata, kuid paraku seekord see ei õnnestunud. Nii saavutas Audentese SK Erkmaa KK üle esmakordse võidu ja seda tulemusega 74:63. Siinkohal väärib eraldi mainimist Ron-Arnar Pehka suurepärane etteaste, millega ta tõi oma meeskonnale finaalmängus 35 punkti.

Karikafinaalid saavad täna jätku noormeeste ja neidude A-klassi (sünd. 1995 ja hiljem) finaalide ja meeste poolfinaalidega.

Täpsema info sh värskete karikavõitjate kohta koos treenerite kommentaaridega ning ajakava leiab järgnevatelt linkidel: www.basket.eeja www.facebook.com/noorteliigad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles