Tarvas teenis põnevusmängus karikavõistluste pronksmedalid

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas (kollastes särkides) eilses poolfinaalis Tartu Ülikool/Rocki vastu.
Rakvere Tarvas (kollastes särkides) eilses poolfinaalis Tartu Ülikool/Rocki vastu. Foto: Kristjan Teedema

Korvpalli karikavõistluste kolmanda koha mängus kohtusid omavahel eile Kalev/Cramole ja TÜ/Rockile alistunud Korvpalliklubi Pärnu ja eelmise aasta karikavõitja Rakvere Tarvas. Meeskonnad pakkusid pealtvaatajatele põneva lahingu, milles väljus võitjana Rakvere 68:64.

Eilsest suurest kaotusest oli paremini toibunud Rakvere Tarvas, kes haaras kiirelt juhtohjad enda kätte. Seejärel leidis ka Pärnu oma mängu ning veerandaja keskpaigaks oligi seis tasakaalustunud. Pisikesele pausile minnes oli siiski ees Tarvas 22:16. Teisel kümnendil hoidis Tarvas kindlalt eduseisu enda valduses. Pärnu siiski ei lasknud end sellest häirida, vaid mängiti oma mängu. Poolaja pausile minnes oli Rakvere eduseis 8-punktiline, seisuks 39:31, vahendas basket.ee.

Kolmandal veerandajal hakkas Pärnu mängima maa-ala kaitset, mis lõi Rakvere mängijatelt hetkeks jalad alt. Pärnakad läksid aina paremasse hoogu, juhtides enne otsustavat kümmet minutit minimaalselt 51:50. Viimasel veerandajal jätkus pingelist heitlust kuni lõpuminutiteni. Kuigi Rakvere Tarvas oli enamik aega juhtpositsioonil, ei andnud Pärnu ka alla, vaid võideldi viimase hingetõmbeni. Siiski oli Tarvas viimastel minutitel kindlam, võites karikavõistluste pronksmedalid tulemusega 68:64.

Võidu võtnud Tarva meeskonna peatreener Andres Sõber andis vastastele au. «Tuli kõvasti higi valada, neil oli hea alt poolt tulla. Ma tundsin end hea sõbrana poiste juures, nad jaksasid ilusasti lõpuni panna. Pärnul oli täna hea meid ampsata, kui ma muud ei oska öelda. Nüüd puhkame uue aastani,» rääkis Sõber.

Rakvere Tarva resultatiivsemad olid Kristo Saage 17, Rait Keerles 16 ning Giedrius Gustas 15 punktiga. Gustas korjas lauast lisaks 10 lauda ning andis 5 resultatiivset söötu ning tema takistamisel tehti tervelt 11 viga. Pärnu poolelt olid heas hoos Rannar Raap ja Zivojin Grubovic, kes viskasid vastavalt 17 ja 16 punkti. Kahekohaliste punktideni jõudsid veel ka Janis Vahter ja Heiko Rannula, kes viskasid 11 ja 10 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles