Viimaste aegade vägevaim mäng andis karika Tartu Rockile

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

0,8 sekundit enne korvpalli Eesti karikavõistluste finaali lõppu võttis Tartu Rocki leedulasest tagamees Augustas Peciukevicius vastutuse oma õlule, kerkis kolmese joone lähedal õhku ja saatis palli korvi suunas teele. Nahkkera lendas läbi korvirõnga ja see tähendas Rocki võitu 71:69. Lisaks hooaja esimese trofee võitmisele oli löödud ka viimaste aastate kodune valitseja Kalev/Cramo.

Sellist kirgede tormi, nagu valitses eile Tartu Ülikooli spordihoones, pole Eesti korvpallis tänavu veel nähtud – seda nii väljakul kui tribüünidel. Ühestki hetkest polnud märgata, et mängus oli tavaliselt vähehinnatud karikavõistluste võit. Mõlemad meeskonnad tahtsid seda võitu – Kalev selleks, et tõestada oma jätkuvat kodust ülevõimu, Rock aga selleks, et lõpuks ometi murda finaalmängudes Kalevile allajäämise needus. Lõpuks see ka õnnestus.

Kogu finaalkohtumine möödus punkt-punkti-heitluses. Teisel veerandajal sai Rock korraks justkui minema, kui pärast Janar Taltsi kolmest asuti juhtima 30:24, kuid järgmise viie minuti minimatši võitis Kalev 13:2 ja vaheajale mindi juba Kalevi eduseisus 37:32.

Kolmandal veerandajal suutis Rock mängu uuesti tasakaalustada. Sisuliselt kogu veerandaeg kulges kord ühe, siis jälle teise meeskonna minimaalses eduseisus. Neljandal veerandajal sai Rock küll paar korda juba turvalisemalt juhtima, kuid Kalev tuli visalt järele.

Rocki peatreeneril Gert Kullamäel polnudki muud võimalust perekonnas väärika staatuse säilitamiseks kui karikavõit koju viia. Sest vaid nii sai ta tõusta oma poja Kristjaniga ühele pulgale. Kristjan Kullamäe kuulus reedel poiste B-klassi karika võitnud Audentese meeskonda, kes sai finaalis jagu Erkmaa Korvpallikoolist. «Tegelikult oleks see ju väga tore, kui poeg võidab karika mängijana ja isa suudab sedasama treenerina,» rääkis Kullamäe enne finaali

Üle pika aja finaalis Rocki paremust tunnistanud Kalev ajas eile läbi seitsme mehega. Lisajõudu on siiski tulemas. Kohe pärast jõulupühi peaks Kaleviga liituma ameeriklasest mängujuht Curtis Millage. Varraku hinnangul on tegemist riskivaba tehinguga, kuna mees on varasemast tuttav. Millage on mänginud Kalevi vastu Riia VEFi ja Donetski meeskonnas.

«Mõistagi tuleb temalgi vanust juurde ja lisaks ei tea me ka seda, kuidas on mõjunud kuupikkune mängupaus, kuid seepärast panimegi lepingusse kirja katseaja,» selgitas Varrak. «Arvestan temaga kui puhta mängujuhiga ja olen rahul, et tagaliini tuleb üks kõva tegija juurde. Ilmselt peab nüüd Tanel Sokk mängima osa ajast number kahe positsioonil.»

Kahe suure järel sai karikavõistluste pronksi Rakvere Tarvas. Laupäevases poolfinaalis Rockile suurelt kaotanud rakverelastel oli eile probleeme Pärnuga, kuid otsustavatel hetkedel pandi kogemused maksma ja võeti võit 68:64.

Seejuures ei teinud Tarva poolel kaasa jalavalu kurtnud Rain Raadik. «Pärast laupäevast mängu muutus jalg valusaks,» rääkis Raadik. «Esimesel võimalusel lähen arstide juurde kontrolli.» Tarva põhitsenter Gregory Jenkins vigastas aga juba neljanda minuti alguses jalga ega saanud meeskonda aidata.

Hooaja esimesel poolel tihedalt mänginud Tarva pallurid saavad pikema puhkuse ning näiteks Jenkins ja Larry Hall sõidavad pühade puhul koju USAsse. Vastavalt kokkuleppele Hall enam meeskonda ei naase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles