Kangert alustab hooaega senitundmatu tuuriga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: SCANPIX

Astana meeskonna profirattur Tanel Kangert andis intervjuu mainekale veebiväljaandele Cyclingnews, sõnades, et Giro d’Italia jääb tema lemmikvelotuuriks.

Tuleval aastal esmakordselt Tour de France’il osalev eestlane, kelle põhitööks on aidata Astana liider Vincenzo Nibali tuuri võiduni, tegi tänavu tõelise läbimurdeaasta, lõpetades Giro 14. ja Hispaana velotuuri Vuelta 11. kohaga. Mis veel olulisem, täita õnnestus peaeesmärk ja viia Nibali Giro võitjaks.

«Praegu on Tour minu võistluskavas ja loodan väga seal osaleda. See polnud minu, vaid tiimi valik, kuid osalen teistsugustel võistlustel teistsuguse lähenemisega võistlustele ja treeningutele,» lausus tiimiga Hispaania treeninglaagris viibinud Kangert. Eestlane teeb hooaja avastardi 19.-26. jaanuaril Argentinas Tour de San Luisil, kus ta pole varem kunagi võistelnud. Seejärel kattub tema võistlusgraafik suuresti Nibali omaga. Tour de France algab juulis.

«Pärast San Luisi tuuri võistlen Mallorcal, Paris-Nice’il, Criterium Internationalil, Baskimaa velotuuril ja Romandia tuuril,» tutvustas Kangert võistluskava. «Tegu on päris tugeva ja tiheda programmiga.»

Tänavu Tourile keskenduv Kangert tunnistas, et sooviks tulevikus siiski Girole naasta. «See jääb minu lemmiksuurtuuriks, aga praegu on õige aeg Touri proovida. On paras hetk ennast maailma parimal võistlusel proovile panna. Mu roll on sama mis tänavu Girol ja olen sellega rahul. Elu esimesel Touril ma suuremat vastutuskoormat ei tahakski,» lausus Kangert.

26-aastane eestlane pikendas hiljuti Astanaga lepingut veel kolmeks aastaks, mis annab talle lootuse kerkida Nibali abimehest ühel päeval ise põhitegijaks. «Tahaksin veel Girol võistelda – kas tiimi liidrina või siis ühena liidritest – ja hea tulemuse saavutada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles