Klitško sihib poksimaailma suurimat aunimetust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško.
Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX

Hiljuti teatas raskekaalupoksi WBC versiooni maailmameister Vitali Klitško, et tema tippsportlase karjäär on läbi. Seega on WBC tiitel praegu omanikuta ja seda sooviks enda valdusesse saada tema noorem vend Vladimir Klitško, sellisel juhul saaks Vladimir Klitškost esimene raskekaalu absoluutne tšempion pärast Lennox Lewist.

Vladimir Klitško valduses on praegu nii WBA, IBFi, WBO ja IBO meistrivööd ja ainsana on tal puudu viimati venna valduses olnud WBC tiitel.

Praeguse seisuga peaksid esmalt WBC tiitlile heitlema Kanada esindaja Bermane Stiverne ning ameeriklane Chris Arreola. Samas on võimalik ka Arreola ja tema kaasmaalase Deontay Wilderi vaheline matš. Vaadates aga mehi, kes hakkavad esmalt WBC tiitli eest heitlema, siis tegemist on poksijatega, kes on tulevikus Vladimir Klitškole kindlasti jõukohased vastased.

«Loomulikult on minu eesmärgiks tuua WBC versiooni MM-tiitel perekonda tagasi,» sõnas Klitško ajalehele Bild, et tema sihiks on saada raskekaalupoksi absoluutseks tšempioniks.

Viimaseks raskekaalupoksi absoluutseks tšempioniks oli britt Lennox Lewis, kes sai enda valdusesse kõik tiitlit 1999. aasta 13. novembril ning hoidis neid enda valduses 2000. aasta 29. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles