Everton soovib uue staari puhul vältida Wayne Rooney'ga juhtunut

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ross Barkley tähistamas Swansea City vastu löödud väravat.
Ross Barkley tähistamas Swansea City vastu löödud väravat. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel on tänavu suurepärases hoos Everton, kes hoiab 17. vooru järel tabelis viiendat kohta. Samas jäädakse esimesel kohal olevast Liverpoolist maha vaid kahe silmaga.

Evertoni ridades on tänavu suurepärases hoos 20-aastane ründav poolkaitsja Ross Barkley, kes on klubi enda kasvandik. Juba praegu peetakse Barkley’d Inglismaa jalgpalli üheks suurimaks tulevikulootuseks, keda võrreldakse ka Wayne Rooney’ga, kes on eelmine Evertoni süsteemist pärit Inglismaa superstaar.

Samas loodab Everton Barkley puhul vältida Rooney’ga 2004. aastal juhtunut, kui Rooney müüdi Manchester Unitedisse. Juba on Evertoni juhendaja Roberto Martinez andnud teada, et Barkley’st ei kavatse nad mingil juhul loobuda, kirjutab Sportsmail.

Martinezi sõnul ei müü nad 20-aastast Barkley’d ka 100 miljoni euro eest ehk Garteh Bale’i eest makstud summa neid ei ahvatle. Samas on Martinez juba lubanud, et noort mängumeest ootab peagi ees uus ja senisest tunduvalt kopsakam leping.

«Ross on oma karjääris praegu sellises faasis, kus ta peab saama mänguaega ja edasi arenema ning Everton on selle jaoks ideaalne koht,» sõnas Martinez. «Tema puhul pole põhjust mingist üleminekust rääkida. Kui keegi pakuks tema eest sarnast summat nagu maksti Gareth Bale’i eest, siis me isegi ei kaaluks seda. Klubi on majanduslikult väga heal järjel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles