Järelkasvukoondis paigas, A-koondis veel lahtine

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kurbas veetis suurema osa hooajast Kalev/Cramo varumeestepingil. B-koondises on tal võimalus ennast tõestada.
Tanel Kurbas veetis suurema osa hooajast Kalev/Cramo varumeestepingil. B-koondises on tal võimalus ennast tõestada. Foto: Liis Treimann

Eesti korvpallikoondise treenerid avaldasid eile peamiselt järelkasvust koosneva B-koondise nimekirja, ent põhikoondisse kutsutud meeste loetelu avalikustamine võtab veel aega.



Peatreener Tiit Sokk märkis, et paar meest peavad veel tohtrite vahet käima ning alles siis selgub, kas nad saavad suvel koondise särgis EMi B-divisjonis mängida. Kui aga mõne mängija kohta saabub arstidelt negatiivne vastus, lööb see treenerite jaoks kaardid parasjagu sassi.

Samas ei soovinud Sokk täpsustada, kellest käib jutt. Ta viitas, et tegemist on mängijaid isiklikult puudutava informatsiooniga. «Nädala lõpuks peaks kõik selgeks saama,» sõnas eile koos oma abilistega koondise kandidaatide persoone kaalunud mees.

Kontrollkohtumine Rootsiga

Selle koosoleku tulemusena pandigi kokku 16 mängijast koosnev B-koondise nimekiri. Selle seltskonna treeningud algavad juba tuleva nädala alguses. Treeningulaagri lõpuks peetakse kontrollkohtumine Rootsi U20 koondisega.

Soku sõnul loodetakse saada ülevaade, kes milleks suuteline. Mehed ei rapsi niisama, paar parimat võivad sellest seltskonnast pääseda ka põhikoondise juurde. Nimekirjas on ka mitu üllatusmeest, näiteks tänavu esiliigas viimaseks jäänud Noortekoondise mängujuht Sixten Toomingas ning laiemale üldsusele tundmatu Rapla ääremängija Martin Limberg.  

Kindlasti satub erilise tähelepanu alla B-koondise keskmängija Jaan Montgomery. Väliseestlane viibib juba pikemat aega Eestis ning harjutas seni individuaalse programmi järgi.

Nüüd saavad treenerid võrrelda teda Viljar Veskiga. Ilmselt saadakse laagri ja kontrollmängu põhjal ka ootamatult koondise vaatevälja ilmunud mehe tasemest selgem ülevaade.

Veideman otse A-koondisse

B-koondise nimekirjast ei leia 18-aastast Rain Veidemani. Sokk kinnitas, et Tarva noor tagamees pääses otse A-koondisse. «Valiku juures pidime arvestama ka tema rasket hooaega,» märkis Sokk.

A-koondis alustab tõsisemat ettevalmistust juuni keskpaigas. Mehed saavad üldkehalise ettevalmistuse jaoks individuaalsed kavad ning peavad end nende põhjal üles töötama. Juulist jätkatakse tööd juba saalis.

EMi B-divisjoni alagrupiturniiril kohtub Eesti augustis Austria, Hollandi ja Luksemburgiga, turniiri teine ring mängitakse aasta hiljem. Soku sõnul peab koondis enne tähtsaid mänge ka kontrollkohtumisi Rootsi, Tšehhi ja Lätiga. Vähemalt kaks mängu toimuvad Eestis. Kohalikule publikule on see kindlasti lohutuseks, kuna EM-turniiril on tänavu vaid üks kodumäng – Luksemburgiga.

Eesti B-koondis
Mängujuhid: Martin Dorbek (Kalev/Cramo), Erik Keedus (TTÜ), Janar Soo (Rapla KK), Sixten Tomingas (Noortekoondis)
Ründavad tagamängijad: Kristjan Evart (Rock), Tanel Kurbas (Kalev/Cramo), Sven Kaldre (Tarvas), Margus Klementsov (TTÜ)
Ääremängijad: Kristjan Kitsing (Rock), Toomas Raadik (KK Pärnu), Martin Limberg (Rapla KK), Kaido Saks (TTÜ)
Keskmängijad: Madis Saarmets (TTÜ), Jaan Montgomery (Lemvig Basket, Taani), Viljar Veski (Kalev/Cramo), Rain Raadik (Tarvas)

Talts soovib minna välisklubisse

Reedel Eesti meistriks kroonitud Tartu Rock peab arvestama sellega, et lisaks tippspordist loobuvale Tanel Teinile jäävad nad suure tõenäosusega ilma ka Janar
Taltsist.

Viimased kolm hooaega tartlaste korvialust kindlustanud mees soovib karjääri jätkata mõnes välisklubis.

«Välisklubi otsimisega tegeletakse, kuid praegu pole selleks ilmselt sobivaim aeg. Asjad saavad selgemaks juunis või juulis,» rääkis Talts, kes enne Rockiga liitumist veetis kolm aastat Saksamaal ning sai Kölni meeskonna värvides ka Euroliiga kogemuse.

«Praegu tunnen, et Tartus mängimisega on kõik, ent juhul kui mul ei õnnestu välismaalt head pakkumist saada, jätkan pigem Rockis kui mõnes muus Eesti klubis,» lisas Talts.

Eilseks olid Taltsi jaoks meistritiitli võitmisega kaasnenud peod juba peetud ning mees veetis aega tenniseplatsil higistades. «Veidike peab end juba liigutama,» märkis ta ning tunnistas, et on valmis ka Tiit Soku juhendamisel Eesti koondise treeningulaagris rügama. «Koondises tuleb mängida, aga seni pole mulle keegi öelnud, millal ja kus treeningutega alustatakse.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles