Serbia korvpallikoondise peatreeneriks sai legendaarne Djordjevic

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandar Djordjevic.
Aleksandar Djordjevic. Foto: SCANPIX

Serbia meeste korvpallikoondis sai uue peatreeneri, kui Dušan Ivkovicist tühjaks jäänud kohale asub serblane Aleksandar Djordjevic.

Mängijana palju kuulsust kogunud Djordjevic alustas treenerikarjääri 2005. aastal, mil asus Kristjan Kangur praeguse koduklubi Milano Olimpia peatreeneriks. Lisaks on ta juhendaud Treviso Benettoni.

Mängijana võitis Djordjevic 1998. aastal Jugoslaavia koosseisus MMi, kolmel korral EMi ning valiti kahel korral Euroopa parimaks mängijaks. Samuti on tuli ta 1996. aastal Atlanta olümpial hõbedale. 1997. aastal valiti ta EMi kõige väärtuslikumaks mängijaks, 1995. aastal aga Jugoslaavia aasta sportlaseks. Väljapaistvamad esitused tegi ta 1997. aasta EMil ning 1995. aasta EMil, kui viskas finaalis 41 punkti ja vedas meeskonna kullale.

Pika ja eduka karjääri jooksul esindas ta teiste seas selliseid klubisid nagu FC Barcelona, Madridi Real, Milano Olimpia, KK Partizan ja Portland Trail Blazers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles