Ferrari president: kellel raha pole, mängigu korvpalli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luc di Montezemolo (vasakul) ja Bernie Ecclestone.
Luc di Montezemolo (vasakul) ja Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Ferrari president Luca di Montezemolo ründas teravalt vormel-1 sarjas aina kasvavaid testipiiranguid, leides, et need on hakanud oma eesmärgile vastu töötama.

«See on täielik nali. Peame investeerima suure hulga raha nendesse kohutavatesse kunstlikesse masinatesse, selle asemel, et siinsamas Fiorano rajal testida,» lausus Montezemolo Ferrari testikeskuses korraldatud jõululõunal ajakirjanikele, vahendab Atuosport. «Kui kellelgi pole testimiseks raha, siis mingu ja sõitku GP2-sarjas. Või sõitku kardiga. Või mängigu üldse korvpalli. Testimist on vaja, sest see annab uutele sõitjatele kogemusi,» teatas itaallane.

«Samuti annab see rahvale rohkem võimalusi vormel-1 autosid näha, sest praegu sõidetakse ühel ringrajal korra aastas ja ülejäänud ajal on seal vaikus. Mitte kui midagi ei toimu. Testimine on kasulik ka sponsoritele ning testid oleksid praegu juba odavamad kui nende hirmsate simulaatorite ehitamine,» sõnas Montezemolo.

Järgmiseks hooajaks on senist ülikarmi testikeeldu siiski pisut leevendatud, nimelt võib üle mitme aasta taas ka hooaja jooksul paar korda autosid katsetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles