Uus jalgpalliaasta algab uue turniiriga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak ja Edgar Savisaar avasid Lilleküla staadioni kõrval jalgpalli treeninghalli.
Aivar Pohlak ja Edgar Savisaar avasid Lilleküla staadioni kõrval jalgpalli treeninghalli. Foto: Andres Haabu

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) korraldab jaanuaris ja veebruari alguses EJLi sisehallis kokku 30 klubi osavõtuga võistluse. Turniiri eesmärgiks on Premium liiga, Esiliiga ja Esiliiga B võistkondade hooajaeelne ettevalmistus.

Igal turniiril mängivad kõik võistkonnad omavahel ühe korra läbi. Turniiridega alustatakse jaanuari teisel nädalavahetusel (10.-12.01) ning need kestavad kokku viis nädalavahetust. Igal nädalavahetusel mängitakse kokku 12 mängu – üks mäng reedel, viis laupäeval ja kuus pühapäeval.

Sisehallis näeb mängimas selle hooaja Premium liiga parimaid mängijaid ning kindlasti lisavad koosseisudele vürtsi testiperioodil olevad mängijad, kes saavad klubi treeneritele ja pealtvaatajatele oma oskusi tõestada. Turniiril võitjat välja ei selgitada, seega turniiritabelit ei peeta. Erinevatel põhjustel ei tee kaasa mitmed võistkonnad. Neid asendavad meistrivõistluste üldises paremusjärjestuses järgmised kohad saanud meeskonnad. Turniirile annab avapaugu 10. jaanuaril Tallinna FC Levadia ja Tallinna FC Infoneti kohtumine, mis algab 20:00.

Turniiri süsteem näeb ette, et A turniiril osalevad Premium liiga kuus parimat meeskonda. B turniiril on meistrivõistluste üldises paremusjärjestuses kuus järgmist meeskonda ehk Premium liiga 7.-10. koha omanikud ning Esiliiga kaks parimat jne. Kõik kohtumised on pealtvaatajatele tasuta. Turniiri täpsema graafiku ning alagruppide koosseisud leiab jalgpalliliidu koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles