Vahtra: koondis vajab pidevalt tugevaid mänge

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naised eile Valgevenele vastu ei saanud.
Eesti naised eile Valgevenele vastu ei saanud. Foto: Peeter Langovits

Jaanuari alguses Aserbaidžaanis toimuvaks MM-valiksarja kolmanda ringi turniiriks valmistuv Eesti naiste võrkpallikoondis peab kodus sõprusmänge Valgevenega. Avakohtumises saadi kindel 3:0 (25, 20, 22) võit, lisaks olid eestlannad 25:21 paremad ka suuresti vahetusmängijatega peetud neljandas lisageimis. «Oleme teinud tugevalt trenni ning kartsime vastast võib-olla rohkem, kui asi tegelikult väärt oli,» ütles peatreener Peeter Vahtra pärast kohtumist. Edu võtmeks oli hea serv.

Eilses teises mängus sai 3:0 võidu Valgevene. «Eile suutsime vastase serviga ära suruda, aga täna said nad meie pallingu kätte ning teiselt poolt võrku tuli sellist tuld, et meil polnud alguses midagi vastu panna,» kommenteeris Vahtra. Kolmas mäng on täna.

«Praeguseks pole me saanud väga tugevate vastastega mängida. Lätist ja Leedust oleme jagu saanud, Soomega võrdselt võidelnud. Arengu seisukohalt oleks just tugevaid kohtumisi pidevalt vaja,» sõnas juhendaja. «Tahaks Euroopas jalga ukse vahele saada ja tasemel koondistega pidevalt mängida.»

Lisaks korraldajale Aserbaidžaanile on valikturniiri kolmandas ringis Eesti vastaseks ülitugev Serbia koondis ning Iisrael. «Serbia on maailma absoluutne tippnaiskond. Ja ka korraldajad on viimastel aastatel alasse palju panustanud ning ega nad seda turniiri niisama korraldada võtnud. Pealegi on Aserbaidžaanil mitu võõrmängijat koondisesse võetud ja nad on näiteks Venemaad võitnud,» rääkis Vahtra. «Iisrael on neist kolmest nõrgim, võib eeldada, et enam-vähem meie masti naiskond. Aga see kõik on spekulatsioon, eks kohapeal selgu, kes mis puust täpselt on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles