Red Bulli vormel-1 tiim avaldas tänavuse hooaja edu saladuse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel Red Bulli roolis.
Sebastian Vettel Red Bulli roolis. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskonna tehniline direktor Adrian Newey tunnistas, et lõppenud hooaja keskel toimunud muudatus rehvide vallas andis neile lõpuks otsustava eelise.

Vormel-1 sarjale rehve tarniv Pirelli pöördus hooaja keskel tagasi 2012. aasta toodangu juurde ja see oli Newey sõnul nende jaoks tunduvalt kasulikum.

«Juba hooaja alguses oli näha, et tulemas on väga tihe hooaeg. Ferrari alustas väga hästi ning ka Mercedes oli väga tugev. Augustis oli näha, et hooaeg on väga pingeline,» rääkis Newey Autosport’ile.

«Suutsime teha seejärel auto juures mõned väikesed muudatused. Lisaks võttis Pirelli taas kasutusele 2012. aasta rehvid ning need sobisid meie masinale paremini. Nii läksidki kõik asjad korraga meile soodsas suunas,» lisas Newey. «Muudatus rehvide osas aitas meid kindlasti ja arvatavasti oli see meile kasulikum, kui mõnele meie konkurendile.»

Red Bulli jaoks kulges hooaja lõpp suurepäraselt ja maailmameistriks tulnud Sebastian Vettel võitis hooaja viimased üheksa etappi järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles