Prantsuse jalgpallitähte süüdistatakse natsižesti tegemises

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Anelka (keskel).
Nicolas Anelka (keskel). Foto: SCANPIX

Prantsuse tähtründaja Nicolas Anelka sai täna pärast Inglismaa jalgpalli kõrgliigas peetud kohtumist West Bromwich Albioni ja West Ham Unitedi vahel kaela ootamatu süüdistuse, kui leiti, et tema žest pärast väravalöömist olevat antisemiitliku tähendusega.

Skooriga 3:3 lõppenud kohtumises kaks tabamust kirja saanud Anelka tegi esimese värava järel žesti, mida on võimalik näha juuresolevatelt fotodelt. Prantsusmaal kannab see nime La Quenelle ning selle võttis kasutusele koomik Dieudonne, kes on ühtlasi Anelka hea sõber. Ründaja sooviski enda sõnul žestiga oma semu tervitada ega mõelnud sellega midagi enamat.

Käeliigutuse kasutajate sõnul on see suunatud valitsuse ja finantseliidi vastu, kuid juudiorganisatsioonid on selle selgituse teravalt hukka mõistnud, väites, et tegu on «ümberpööratud natsitervitusega». West Bromi peatreeneri kohuseid täitva Keith Downingu sõnul on absurdne väita, nagu oleks Anelka liigutusel mingi tagamõte olnud. «Tean, et selline asi jutuks tuli, kuid usun, et igasugused spekulatsioonid võib juba eos lõpetada. See on täielik jama. Nicolas tervitas oma sõpra ja muud ei midagi,» teatas Downing mängujärgsel pressikonverentsil.

Inglismaa jalgpalliliit oli sunnitud siiski kaebusele reageerima ning teatas, et uurib, kas Anelka vastu on põhjust distsiplinaarmenetlust algatada või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles