Kauri Kõiv tegi MK-sarjas elu sõidu ja sai 6. koha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv
Kauri Kõiv Foto: Andreas Nigol

Kauri Kõiv sai Saksamaal Oberhofis peetud laskesuusatamise MK-etapil meeste 10 kilomeetri sprindidistantsil 6. koha.

Mõlemas tiirus puhtalt lasknud Kõiv kaotas võitnud Emil Hegle Svendsenile 38,2 sekundiga. Norralane edestas finišis ülinapilt, vaid 0,4 sekundiga kaasmaalast Ole EInar Bjørndalenit. Mõlemad mehed eksisid tiirus kaks korda. Kolmanda koha sai esimese tiiru järel juhtinud, kuid püstitiirus kolm möödalasku teinud prantslane Martin Fourcade (+21,7).

Kõivu edestasid veel ka venelane Jevgeni Ustjugov ja ukrainlane Artjom Prõma. Kõivu senine parim tulemus MK-sarjas oli kaks hooaega tagasi Nove Mestos sprindidistantsil saadud 22. koht.

Esimese tiiru järel hoidis kõrget 9. kohta samuti puhtalt lasknud Daniil Steptšenko, kuid teises tiirus eksis ta kaks korda. Steptšenko lõpetas siiski korraliku 37. kohaga ja teenis neli MK-punkti ning pääses samuti homsesse jälitussõitu. MK-sarja debütant Kalev Ermits eksis püstitiirus kahel korral, kaotas Svendsenile 3.13,8 ja sai 68. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles