Poksitäht Holyfield: homoseksuaalsus on ravitav haigus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evander Holyfield.
Evander Holyfield. Foto: SCANPIX

Profipoksi neljakordne maailmameister Evander Holyfield põhjustas tõsielusaates «Suur vend» skandaali, kui lausus, et tema arvates on homoseksuaalsus haigus, mida tuleks ravida.

Kuulsuste erisaates osalev Holyfield ajas juttu sarja «Mantlipärija» osalise Luisa Zissmaniga, kes tundis huvi, kas profipoksimaailmas ka geisid leidub ning kas keegi neist on avalikkuse ette tulnud. Holyfield arvas, et leidub küll, kuid tema teada pole keegi neist seda avalikustanud.

«Kahju, et keegi spordimaailmas ette ei astu ja seda välja ei ütle. Minu meelest on hea, kui inimesed on sel teemal avatud, sest see on ju igati normaalne,» leidis Zissmann. Holyfield vastas seepeale üllatunult: «Mis seal head on? See pole ju normaalne. Piibel ütleb, mis on õige ja mis vale. See on ju valik, keegi ei sünni selliseks. Kui sünnid kõvera jalaga, siis mis sa ikka teed – lähed arsti juurde ja lased selle terveks teha.»

Hiljem kutsusid saate korraldajad Holyfieldi eraldi kaamera ette ning tuletasid talle meelde, et enne «Suure venna» majja tulekut selgitati talle reegleid. «Suur vend mõistab, et väljendasid eile õhtul oma arvamust, kuid suur osa ühiskonnast ei jaga samu seisukohti ning paljudele on need erakordselt solvavad. Kas mõistad, miks?» küsiti Holyfieldilt.

«Jah, mõistan,» vastas Holyfield. «Läks meelest. Avaldasin kõigest oma arvamust, see oli meie omavaheline vestlus. Ma ei oleks seda kellelegi kuulutama läinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles