Londoni olümpiamaskotid on ühesilmalised

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannias Londonis esitleti 2012. aasta suveolümpiamängude maskotte.

Järgmiste olümpiamängude maskotid ei ole ümarad loomakesed, ei mees- ega naissoost ning neil ei ole ka kummalist nime, kirjutab Helsingin Sanomat.

2012. aasta tava- ja paraolümpiamängude maskotid on ühesilmalised digitaalajastu olendid, kes said oma nimed kahe väikelinna järgi.

Tavaolümpia maskott kannab nime Wenlock ja paraolümpia maskott on Mandeville.

Olümpiamängude korraldajate arvates muutuvad need tavapärasest erinevad maskotid laste seas väga populaarseteks. Samuti loodetakse, et need tekitavad lastes ja noortes olümpiamängude vastu huvi.

«Küsisime lastelt, et millised peaksid nende arvates maskotid olema. Saime vastuseks, et mitte tavalised pehmed lelud. Lapsed tahtsid midagi tänapäevast ning samas huvitavat,» selgitas olümpiamängude korralduskomitee liige, endine kergejõustiklane Sebastian Coe.

Wenlockil ja Mandeville´il on ka oma lugu, mille kirjutas lastekirjanik Michael Morpurgon.

Raamatus seisab, et need olendid tehti Londoni olümpiastaadioni ehitusmaterjali ülejääkidest.

Ka valmib neist maskottidest animatsioon, kus neid tegelasi näeb ümber kehatsumas näiteks sprinter Usain Boltiks, poksija Amir Khaniks ja vettehüppaja Tom Daleytaks.

Lisaks tutvustatakse filmis nende abil ka Briti saarte erinevaid osi.

«Meie eesmärgiks oli luua midagi laste- ja noortepärast, et neile maskottide kaudu spordipisikut edasi anda,» lisas Coe.

Coe sõnul on maskottidel oma lehekülg nii Facebookis kui ka Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles