Video: Somaalia jääpallikoondis valmistub mänguks Eestiga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia jääpallikoondis koos oma rootslasest treeneriga.
Somaalia jääpallikoondis koos oma rootslasest treeneriga. Foto: Ekraanitõmmis videost

Venemaal Irkutskis algavad 26. jaanuaril jääpalli maailmameistrivõistlused, kus B-divisjoni turniiril teeb kaasa ka Eesti koondis. Üheks eestlaste vastaseks on alagrupis eksootiline Somaalia koondis.

Somaalia teeb jääpalliajalugu, osaledes MMil esimese Aafrika riigina. B-divisjoni turniiri A-alagruppi kuulavad veel Läti ja Jaapan, B-grupis on Ungari, Holland, Ukraina ja Saksamaa. Mullu sai Eesti B-divisjonis viienda koha.

Rootsis treeniva Somaalia koondise näol on tegu omamoodi tuhkatriinulooga - veel poole aasta eest ei osanud enamik neist pagulastest isegi uisutada, nüüd minnakse aga MMile. Jääpallikoondise kaudu üritatakse somaallastel ühtlasi aidata Rootsi ühiskonda integreeruda. Samuti püütakse parandada somaallaste mainet, sest Rootsis neist üldjuhul hästi ei arvata - nii olid mõned firmad küll nõus koondist varustusega toetama, kuid seda vaid tingimusel, et nende nime ei mainita, sest avalikkuse silmis ei soovita end pagulaste toetamisega siduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles