Tippjalgpallur esinese homofoobse avaldusega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex.
Alex. Foto: SCANPIX

Paris Saint-Germaini jalgpalliklubi kaitsja Alex põhjustas sotsiaalmeedias tormi, kui esines telesaates homofoobse kommentaariga.

«Jumal lõi Aadama ja Eeva, mitte Aadama ja Yves’i,» lausus kristlasest brasiillane telekanali Canal+ dokumentaalfilmis, mis käsitleb religiooni rolli jalgpallimaailmas ning esilinastub täna õhtul. Juhtumisi teatas just täna endine Saksa koondislane, aastaid tipptasemel mänginud Thomas Hitzlsperger, et on gei.

Lisaks Alexile ilmutavad filmis teravat vastumeelsust homoseksuaalsuse suhtes veel mitu eksmängijat. Näiteks endine PSG kaitsja Marcos Ceara, kellest on nüüdseks saanud vaimulik, lausub: «Homoseksualism pole mulle meelepärane. Minu meelest ei lähe see Jumala plaanidega kokku.»

Homofoobia vastu võitlev organisatsioon Paris Foot Gay – mis teeb muide koostööd PSG klubiga – reageeris Alexi arvamusavaldusele rahulikumalt kui kümned netikommentaatorid. «Võib öelda, et see oli pisut rumal jutt, aga meie andmetel ei öelnud ta midagi vihkamisest kantult. Õigupoolest on meil olulisemaid muresid. Ja ega see pole suurem asi üllatus, et jalgpallimaailmas leidub homofoobe,» märkis Paris Foot Gay oma avalduses.

PSG ja Brasiilia koondise mängija Thiago Silva märgib aga dokfilmis, et tänab jumalat oma elu päästmise eest. «Paar aastat tagasi olin Venemaal tuberkuloosi tõttu surmasuus. Jumal päästis mu,» ütleb kaitsja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles