Laast: meeskonna sisekliima on läinud paremaks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku-Tanel Laast (esiplaanil).
Uku-Tanel Laast (esiplaanil). Foto: Pirje Orasson, Eesti käsipalli liit

Eesti meeste käsipallikoondis jäi täna 2015. aasta MMi valikmängus 26:28 alla Bosnia meeskonnale, ent peagi lõppeva valiktsükli jooksul koondise eest häid esitusi teinud Uku-Tanel Laast kinnitas, et tänases mängus oli meeskonna sisekliima senise valiktsükli parim.

Eesti koondis oli enne tänast mängu hädas mitme põhimehe vigastusega, sest Bosniasse ei sõitnud Dener Jaanimaa ja Mikk Pinnonen, kes on hädas vastavalt randme ja seljaga. Lisaks sai täna vähe mänguaega samuti seljaga kimpus olev Marko Slastinovski ning ka Laast kurtis eilsel treeningul käevalu, mis täna õnneks mängu ei seganud. «Täna sai sooja peale pandud ja polnud tundagi, et käel midagi viga oleks,» rääkis Laast pärast kohtumise lõppu.

Kui algkoosseisu Laast täna siiski ei kuulunud, siis mängu edenedes sai ta platsile järjest rohkem ja kui Eesti oli pärast avapoolaja kuueväravalist kaotust (15:9) suutnud tagasi mängu tulla, oli just Laast see, kes viskas seitsme meetri karistusviskest Eesti kaotuse vaid üheväravaliseks (21:20). Mõned minutid hiljem, kui mängu lõpuni jäi vähem kui kümme minutit, oli võimalus tuua tabloole ka viigiseis, ent siis viskas Laast seitsme meetri karistuslöögi mööda.

«Kindlasti jääb kipitama, sest oleksime saanud viigi peale ja vastasele veel rohkem pingeid peale panna. Aga üldiselt viskasime 7 meetri karistusviskeid hästi, selle taha mäng ei jäänud,» ütles Laast.

Täna kolm väravat kirja saanud Laast lisas, et kuigi saal oli täis Bosnia tuliseid toetajaid, oli mängida hea ja samuti aitas täna kaasa valiktsükli jooksul paranenud meeskonna sisekliima. «Mängu atmosfäär oli võimas ja aitas ka meie satsi käima tõmmata ja ergutas mehi. Meeskonna sisekliima on paremaks läinud ja tänane oli selle poolest ilmselt parim mäng,» tunnistas Laast.

Seni alagrupis ainsa võiduta Eesti meeskonda ootab ees valiktsükli viimane kohtumine, mis peetakse Põlvas sel laupäeval, kui külla sõidavad lätlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles