Dakari päev osutus mootorratturitele ränkraskeks, Triisa kaotas aega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugallase Paulo Goncalvese jaoks lõppes Dakari ralli leegitseva tsikliga.
Portugallase Paulo Goncalvese jaoks lõppes Dakari ralli leegitseva tsikliga. Foto: SCANPIX

Lõuna-Ameerikas jätkuva Dakari maratonralli pikk viies päev osutus eriti raskeks mootorratturitele - 174st rallit alustanud tsiklimehest jätkab veel kõigest 83. Õnneks on nende seas jätkuvalt mõlemad eestlased Mart Meeru ja Toomas Triisa, ehkki viimane kaotas eile tehniliste probleemide tõttu palju aega.

Meeru hoiab üldarvestuses 42. kohta, kaotades liidrile Marc Comale 7:25.24. Hispaanlane edestab 41 minutiga Joan Barredot ja 53 minutiga Francisco Lopez Contardot. Tsikliga kimpus olnud Triisa langes üldarvestuses esikolmekümnest 67. kohale, kaotust Comale on kogunenud 14:31.13.

Üldarvestuses tõusis uuesti liidriks Nani Roma Mini Cooperil, edestades teisel kohal olevat Orlando Terranovat enam kui poole tunniga. Kolmikjuhtimise kindlustab Minidele Stephane Peterhansel. Senine liider Carlos Sainz kaotas kõvasti aega navigeerimisvigade tõttu, jättis ühe kontrollpunkti läbimata ja sai tunniajalise trahvi, lisaks tekkisid hispaanlasel probleemid auto elektrisüsteemiga ja nii langes ta üldarvestuses kaheksandaks.

Veoautodel jätkab liidrina Hollandi-Belgia trio Gerard de Rooy, Tom Colsoul ja Darek Rodewald, quadracer'itel tõusis esikohale uruguailane Sergio Lafuente.

Täna sõidetakse Tucumanist Saltasse, katsel on pikkust 400 km ning koos ülesõitudega 464 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles