Vaata täismahus filmi Eesti parimast MMA-amatöörvõitlejast

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühispilt Sten Saaremäe karjääri kajastava dokfilmi esilinastuselt.
Ühispilt Sten Saaremäe karjääri kajastava dokfilmi esilinastuselt. Foto: http://krissyld.eu

Detsembrikuu lõpus nägi ilmavalgust lühidokumentaalfilm, mille peategelaseks on Eesti parim sportliku vabavõitluse amatöörvõitleja Sten Saaremäe. Video esilinastus toimus 21.detsembril 2013 Saaremäe kodulinnas Viljandis Männimäe Salongkinos.

Teose autor Kris Süld on seadnud eesmärgiks näidata, kui palju on võimalik tahtejõuga ära teha ning kuhu on võimalik eelnimetatu najal jõuda.

«Film keskendub meie kodukandist Viljandist pärit MMA-võitleja Sten Saaremäe ettevalmistusele RAJU võistluseks, Eesti suurimaks võistlusspordisündmuseks,» kommenteerib loodut autor Kris Süld. «Kogu see ülimalt kontsentreeritud teekond ühe kindla eesmärgi suunas on olnud ka minu jaoks väga põnev ja emotsionaalne niivõrd lähedalt jälgida,» lisab Süld.

Sten Saaremäe on Tartu spordiklubi Võimla võitleja, kelle amatöörkontol on 7 võitu, 4 kaotust ja 1 viik. Värskelt amatööride MMA Soome lahtiste meistrivõistluste tiitliomaniku alistanud mehe konto ongi saanud tugeva lisa just 2013. aasta jooksul, mil on välja võideldud kogunisti 6 võitu ja 1 viik.

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. RAJU on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris. Järgmine sündmus – RAJU 13 – toimub 19. aprillil 2014 Tallinnas Saku Suurhallis.

"Meie Sten Saaremäe" 2013 from Kris Süld on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles