Vormel-1 eksmaailmameister: topeltpunktid on naeruväärne reklaamitrikk

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameistrid jutuhoos: John Surtees (vasakul) koos Nigel Manselliga.
Maailmameistrid jutuhoos: John Surtees (vasakul) koos Nigel Manselliga. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja 1964. aasta maailmameister John Surtees avaldas arvamust, et algavast hooajast kasutusele võetav topeltpunktide süsteem on jabur.

«See peab olema puhas reklaamitrikk. Minu meelest on see täielikult ja läbinisti vale,» lausus ta NBCle. «Üritatakse kunstlikult etappide või meistrivõistluste tulemusi muuta, mis käib risti vastu selle ala vaimule ja kõigele, mida sõitjad püüavad saavutada,» lisas Surtees.

Ühtlasi arvas Surtees, et arvukate reeglimuudatuste järel on täiesti võimatu ennustada, kes sügisel maailmameistriks kroonitakse. «Samas tuleb vaadata seda, kui täiuslikul moel Red Bulli meeskonda juhitakse ja milline on selle ülesehitus. Lisaks on neil Sebastian Vetteli sugune sõitja, kes on igas olukorras suurepärane. Viis, kuidas ta igal aastal võitu ründab, peaks kõikidele noortele sõitjatele eeskujuks olema,» lausus Surtees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles