Jalgpalliliit tegi Tammekale saneerimisettepaneku

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Priit Simson

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) juhatus kohtus Tartu JK Tammeka presidendi Jane Afshariga ja tegi talle ettepaneku alustada klubi saneerimisprotsessi. Afshar lubas anda oma vastuse hiljemalt teisipäeva, 14. jaanuari õhtul kell 20:30.

«Tegime Tammeka presidendile konkreetse ettepaneku, sest meieni jõudnud informatsiooni põhjal on olukord tõsine ning klubi terviklikuks ja tipptasemel jätkamiseks pole muud varianti. Tammekal on loomulikult võimalik sellest ettepanekust keelduda, jalgpalliliit ei saa ega taha klubi juhtkonna tahte vastaselt midagi teha,» märkis EJLi president Aivar Pohlak.

«Oleme viimaste aastate jooksul korduvalt aidanud Tammekat, tasudes klubi eest arveid, et Tartu linna toetus säiliks ja klubi saaks spordibaase kasutada. Täna on olukord selline, kus klubi treenerid ja töötajad ei ole nõus enam juhtkonnaga koostööd tegema ja see ohustab klubi terviklikku jäktamist. Jalgpalliliit ei võta pooli, vaid keskendub olukorra lahendamisele. Saneerimisprotsessi eesmärk on Tammeka klubi terviklik jätkamine ning Premium liiga, meeste Esiliiga ning naiste Meistri- ja Esiliiga kohtade säilitamine,» lausus Pohlak.

6. jaanuariks pidid Premium liiga klubid esitama personaliga seotud litsentseerimisdokumendid. Tammeka ei ole seda teinud ja ka kohtumisel alaliidu juhatusega ei osanud klubi president öelda, kes on aastal 2014 klubi tegevjuht ja peatreener. Kui Tammeka saneerimisettepanekut vastu ei võta, on alaliit nõus pikendama personaliga seotud dokumentide esitamise tähtaega kuni 28. jaanuarini.

«Saneerimisprotsess saab toimuda vastavalt Eesti seadustele ja tähendaks konkreetsel juhul näiteks seda, et klubi juhatus laieneb Tammeka jalgpallikooli ja jalgpalliliidu esindaja näol ning lepitakse kokku, et kõik otsused toimuvad vähemalt kahe juhatuse liikme nõusolekul. Kui klubi on taas stabiilsuse saavutanud, saab saneerimisprotsess läbi ja alaliidu esindaja lahkub klubi juhatusest. Jalgpalliliidul puudub igasugune huvi olla pikaajaliselt seotud mõne klubi juhtimisega – see on meile suur lisakoormus ja me pakume oma abi vaid siis, kui näeme, et see on vältimatu klubi säilimiseks,» ütles Pohlak.

«Sarnaselt on juba toimunud JK Tallinna Kalevi saneerimine, mis algas pool aastat tagasi ja mis on tänaseks jõudnud lõpusirgele,» lisas EJLi president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles