Kümmel enam-vähem, teised sprinterid kehvad

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel.
Peeter Kümmel. Foto: Liis Treimann

Peeter Kümmel sai suusasprindi Nove Mesto MK-etapil sel hooajal teist korda punkte, seekord 29. koha eest. Teiste eestlaste sõit ja ka sprinditeatevõistlus läksid aia taha.

Nove Mestos olid sprintereil kavas samad alad, mis vähem kui kuu pärast Sotšis – vabatehnika sprint ning klassikateatevõistlus. Olümpia eelmäng seega, ent mis puudutab eestlasi, siis tulemused just optimismi ei tekitanud.

Ainsana pääses veerandfinaali Kümmel, Siim Sellisel jäi puudu vähem kui sekund. Veerandfinaalis võitles Kümmel enam kui poole maast vapralt, kuid viimane tõus oli talle paraku liiast.

«Algus oli väga hea, kuid siis jäin karpi, tuli kiirendada ja siis hoogu maha tõmmata ja taas kiirendada... Ühesõnaga, nii ta läks,» kirjeldas Kümmel ja tõdes, et teda valdavad kahetised tunded. «Et edasi sain, see on positiivne, sealt edasi mitte. Aga tundub, et asi hakkab sammhaaval paremuse poole liikuma.»

Kümmel arutles, et meretasapinnal on ta tänavu kenasti sõitnud, punkte tuli ka Kuusamost, kuid mägedes mitte. Ja olümpia toimub 1700 meetri kõrgusel. «Muidu kiirust ju on, aga mitte mägedes. Jääb üle vaid loota, et ettevalmistusplaan olümpiaks on õige.»

Sprinditeates eksis Kümmel enda sõnul teiste suuskade valikul: «Esimese vahetuse suusad olid head, kuid teiseks etapiks võetud täiesti valed. Oma viga. Samas arvan, et kui paarimees olümpiaks kosuks ja head suusad saaks, võiksime finaalikohta jahtida küll.»

Kui Kümmel sai sprinditeate poolfinaalis oma vahetustes 13., 9. ja 8. tulemuse, siis teiste sprinterite ajad olid viimaste hulgas. Kokkuvõttes oli Eesti teine tiim (Kein Einaste ja Timo Simonlatser) viimane, Kümmel ja Sellis tagantpoolt neljandad.

Sprinditeatevõistluse võitis Venemaa meeskond kahe Norra tiimi ees. Naiste parim oli Norra, järgnesid Soome ja Venemaa.

Järgmisel nädalavahetusel Poolas olümpiaprogramm jätkub ning sisuliselt toimuvad Eesti koondise katsevõistlused. 15 km klassikasõidu starti lähevad Raido Ränkel, Karel Tammjärv ja Algo Kärp – Aivar Rehemaa keskendub treenimisele –, vabatehnikasprindis osalevad neli mees ja kaks naissprinterit. Nende kümne suusataja hulgast tuleb valida kuus või seitse, kes esindavad Eestit Sotšis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles