Maailma parimaks jalgpalluriks kuulutati Cristiano Ronaldo

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2013. aasta maailma parimaks jalgpalluriks kuulutati täna Zürichis Portugali koondise ja Madridi Reali tähtmängija Cristiano Ronaldo. Ronaldo võitis auhinna oma karjääri jooksul teist korda, esimest korda kuulutati ta maailma parimaks 2008. aastal. Neljal vahepealsel aastal läks auhind Argentina koondise ja FC Barcelona staarile Lionel Messile.

Lisaks Ronaldole kandideerisid tänavu veel maailma parima mängija auhinnale Messi ja Müncheni Bayerni ja Prantsusmaa koondislane Franck Ribery. Ronaldo kogus võitjana 1365 punkti, Messi sai teisena 1205 ja Ribery kolmandana 1127 silma.

Parimaks naisjalgpalluriks valiti Saksamaa naiskonna väravavaht Nadine Angerer. Ilusaimaks väravaks valiti aga Rootsi koondislase Zlatan Ibrahimovici käärlöök Inglismaa koondise võrku.

Meeste seas nimetati parimaks treeneriks Müncheni Bayerni endine juhendaja Jupp Heynckes ja naiste seas Saksamaa naiskonna juhendaja Silvia Neid.

Gala käik:

-

Pidulik gala on Zürichis kohe algamas!

-

Jalgpallistaarid on saabumas ning kohale on jõudnud nii Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Franck Ribery kui ka Zlatan Ibrahimovic.

-

Saalis on kohal ka Brasiilia legend Ronaldo, kes on maailma parimaks valitud kolmel korral.

-

Laval tutvustatakse nüüd maailma parima jalgpalluri tiitlile kandideerivaid mängijaid. Meeste seas on kandidaatideks Franck Ribery, Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Naiste konkurentsis selgub parim Nadine Angereri, MArta ja Abby Wambachi seast.

-

Tutvustatakse ilusaima tabamuse kandidaate. Suurimaks kandidaadiks kipub olema Zlatan Ibrahimovici iluvärav Inglismaa koondise võrku.

-

Nüüd hakatakse välja kuulutama aasta sümboolse koosseisu liikmeid!

-

Väravavahtidest võtab koosseisus koha sisse Manuel Neuer.

-

Kaitsjatest pääsevad sümboolsesse koosseisu Philipp Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva ja Dani Alves.

-

Nüüd on poolkaitsjate kord, valikusse kuuluvad: Andres Iniesta, Xavi ja Franck Ribery.

-

Ründajate seas mingit üllatust ei sünni ja sümboolsesse koosseisu pääsevad Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic ja Lionel Messi.

-

Seega ei pääsenud 2013. aasta sümboolsesse koosseisu ühtegi Premier League mängijat. Valikus on kolm meest Bundesligast (kõik Müncheni Bayern), kaks Ligue 1'st (mõlemad PSG) ja kuus meest La Ligast (neli FC Barcelonast ja kaks Madridi Realist). 

-

Eurosport märgib, et viimase nelja aasta jooksul on tegemist juba kolmanda korraga, kui aasta sümboolsesse koosseisu ei pääse ühtegi Premier League mängijat või inglasest jalgpallurit.

-

FIFA presidendi auhinna saab endine ROKi president Jacques Rogge.

-

Aasta parimaks naiste jalgpallitreeneriks nimetatakse Silvia Neid.

-

Meestreenerite seas tunnistatakse parimaks Müncheni Bayerni endine juhendaja Jupp Heynckes, kes viis Bayerni kevadel nii Meistrite liiga, Saksamaa liiga kui ka Saksamaa karikasarja võitjaks.

-

FIFA Fair Play auhind läheb Afganistani Jalgpalli Liidule.

-

Ferenc Puskase-nimeline auhind läheb Rootsi jalgpallikoondise PSG staarile Zlatan Ibrahimovicile. Ibrahimovicile tõi võidu käärlöök Inglismaa koondise vastu.

-

Nüüdseks on tutvustatud ka kõiki maailma parima mängija auhinnale kandideerivaid mängijad.

-

2013. aasta maailma parimaks naisjalgpalluriks kuulutatakse Saksamaa naiskonna väravavaht Nadine Angerer.

-

Tutvustatakse veelkord parima mängija auhinnale kandideerivaid mehi: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ja Franck Ribery.

-

Auhinda tuleb üle andma Pele.

-

Auhind läheb Cristiano Ronaldole!

-

Ronaldo valiti maailma parimaks jalgpalluriks teistkordselt, esimest korda võitis ta auhinna 2008. aastal.

-

Auhinda vastu võtval Ronaldol on silmis pisarad. Ronaldo tänab kõiki lähedasi ja tiimikaaslasi.

Meestest on sõelal kolm meest - Cristiano Ronaldo (Madridi Real, Portugal), Lionel Messi (FC Barcelona, Argentina) ja Franck Ribery (Müncheni Bayern, Prantsusmaa).

Naistest kandideerivad Nadine Angerer, Marta ja Abby Wambach ning treeneritest Alex Ferguson, Jupp Heynckes ja Jürgen Klopp.

Samuti kuulutatakse välja aasta kauneim värav, kandidaate saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles