Ronaldo ja Messi parima jalgpalluri valimisel teineteise poolt ei hääletanud

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi.
Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Täna õhtul Zürichis toimunud eelmise aasta jalgpallihooaega kokkuvõtval galal kuulutati välja 2013. aasta parim jalgpallur, kelleks sai Cristiano Ronaldo. Kolme viimase valiku hulka jäänud Ronaldo ja tema suurim konkurent Lionel Messi teineteise poolt ei hääletanud.

Maailma parima jalgpalluri ehk Ballon d'Ori auhinna jagamisel said oma hääle anda iga maa koondise peatreener, kapten ning spordiajakirjanike esindaja. Esialgsest valikust jäid viimastena auhinnale kandideerima lisaks Ronaldole Müncheni Bayerni mängumees Franck Ribery ja eelmisel neljal aastal parima mängija auhinna koju viinud Messi.

Seekord esimese koha saanud Ronaldo kogus võitjana 1365 punkti, Messi sai teisena 1205 ja Ribery kolmandana 1127 silma. Teineteise poolt Messi ja Ronaldo aga ei hääletanud: Portugali kapten andis esikoha eelmisel aastal Madridi Atletico ridadest AS Monacosse liikunud Radamel Falcaole, teise koha punktid läksid Ronaldo uuele meeskonnakaaslasele Gareth Bale'ile ning kolmanda koha sai Realist lahkunud Mesut Özil. Messi omakorda jagas punktid kolmele meeskonnakaaslasele: esikoha 5 punkti läksid Andres Iniestale, teise koha andis Messi Xavile ja kolmas koht läks Barcelonaga ühinenud Neymarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles