Rock alustab eurosarjas uut ringi Venemaal

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kurbas (palliga).
Tanel Kurbas (palliga). Foto: Margus Ansu

TÜ/Rock jätkab täna Eurochallenge’i sarja mänge, kui Venemaal kohtutakse Samaara klubi Krasnõje Krõljaga, kes hoiab tugevas VTB liigas oma grupis praegu viiendat kohta.

Tartu meeskond lendas Samaarasse esmaspäeva hommikul: kõigepealt Tallinnast Moskvasse ning sealt pärast ümberistumist edasi. Venemaa 1,1 miljoni elanikuga suurlinna jõuti eile õhtul, siis tehti ka esimene trenn.

Rocki peatreener Gert Kullamäe ütles enne äralendu, et Samaara võistkonda Krasnõje Krõlja iseloomustavad väga heal individuaalsel tasemel mängivad ameeriklased.

«Taktikaliselt ei ole see väga keeruline vastane, aga individuaalsed oskused on neil väga head. Eriti ameeriklastel,» sõnas Kullamäe, kes oli ettevalmistuse käigus vaadanud ära Krasnõje Krõlja viimased kaks kohtumist Moskva oblasti Himiku ja Ljubertsõ Triumphiga.

Mõlemad kohtumised VTB liigas Krõlja kaotas ja viimase info järgi on meeskond hädas mitme mängija vigastusega. Näiteks ei osalenud kohtumises Triumphiga 215-sentimeetrine keskmängija Artjom Zabelin ning samuti jäi kõrvale 203-sentimeetrine ameeriklane Julian Wright.

Korvialune mäng

Kas mehed täna Rocki vastu mängivad, ei osanud Kullamäe öelda. «Ega me teagi, kes meile üldse vastu astuvad,» sõnas Rocki peatreener.

Ta märkis, et vastasmeeskonna olukorrast on tähtsam see, kuidas on lood Rocki enda pikkadega. Vilmantas Dilys väänas laupäevases Balti liiga kohtumises hüppeliigest ning Janar Talts tegi alles oma esimese mängu pärast paarinädalast vigastuspausi.

«Tähtsam on see, kuidas Vilmantas meid aidata saab ja kui palju Janari jalg vastu peab,» lausus ta. «Janar küll ühe mängu tegi, aga korvi all on nad ikka suured ja tugevad. Ja kuna meil Joosep Toomet ka pole, siis minu jaoks ongi võtmesõna korvialune mäng.»

Kullamäe sõnul sõltub mängu käik väga palju sellest, kuidas suudetakse hankida lauapalle ning seal ootab ta ka lühemate meeste panust. «Meie väikeste meeste abi on seal väga tähtis. Kõik peavad korvi all kõvasti võitlusesse minema,» lausus ta.  

Samaara meeskonda juhendab Sergei Bazarevitš, kes oli mängijana tuntud juba Nõukogude Liidu aegadel. Bazarevitš on mänginud ka ühe hooaja NBAs ning võitnud Venemaa koondisega kahel korral maailmameistrivõistlustel hõbeda.

Meeskond muutunud

Kolm aastat tagasi Samaara klubis mänginud Janar Talts ütles, et tema teada pole tollastest mängijatest kedagi meeskonda alles jäänud. «Vist ainult üks abitreeneritest on sama, aga ülejäänud on kõik muutunud.» Ta nentis, et tema kunagisest käigust pole tänasele kohtumisele suurt kasu.

«Minu teada peaks saal olema küll sama, aga ega sellestki pole väga abi,» lausus Talts.

Vaatamata vastasmeeskonna mõne mängija vigastusele arvas ta, et midagi lihtsat Samaaras ees ootamas ei ole. «Neil on ikka päris tugev sats,» ütles Rocki üks liidritest ning pakkus Krasnõje Krõljat alagrupi üheks soosikuks. Krasnõje Krõlja rünnakuid veab näiteks Venemaa koondislane Anton Ponkrašov.   

Samas ei välistanud Talts ka Rocki võimalusi. «Kui suudame ise hästi tegutseda ja asjad õnnestuvad, siis võib nendega täitsa mängida. Mingid võimalused on meil kindlasti,» ütles Talts. «Võtame mäng korraga ja vaatame.»

Eurosarja ajakava

• 14.01 (Venemaal)  TÜ/Rock vs. Samaara Krasnõje Krõlja

• 21.01 (Tartus) TÜ/Rock vs. Antwerpeni Giants

• 28.01 (Tartus) TÜ/Rock vs. Gaz Metan Medias

• 11.02 (Tartus) TÜ/Rock vs. Samaara Krasnõje Krõlja

• 18.02 (Belgias) TÜ/Rock vs. Antwerpeni Giants

• 25.02 (Rumeenias) TÜ /Rock vs. Gaz Metan Medias

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles