Dakari ralli liidri edu kahanes kolmandiku võrra

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nani Roma.
Nani Roma. Foto: SCANPIX

Lõuna-Ameerikas jätkuval Dakari maratonrallil kujunes eilne katse keeruliseks üldliidrile Nani Romale, kes kaotas lähimatele konkurentidele märkimisväärselt aega.

Roma Mini Cooperil purunes eilsel katsel kahel korral rehv ning hispaanlane lõpetas alles kuuendana, kaotades katse võitnud Nassir Al-Attiyahile üheksa minutiga. Üldarvestuses on Roma jätkuvalt liider, kuid Stephane Peterhansel jääb temast nüüd maha pisut vähem kui 24 minutiga. Kolmas on 48-minutilise kaotusega Giniel de Villiers.

«Esikohal olla pole kunagi lihtne, tean seda väga hästi,» lausus Dakari veteran Peterhansel pärast katse lõppu Eurospordile. «Liidrikohal sõitmine lisab Nani õlule pinget, meil pole teda jälitades aga mitte midagi kaotada.»

Neljandal kohal on Orlando Terranova, viiendal Al-Attiyah ja kuuendal Carlos Sainz. Seejuures võiks  Al-Attiyah heidelda üldvõidu nimel, kuid tema võidulootused nurjas viiendal katsel saadud tunniajane karistus. Esikümne lõpust leiab muuseas omaaegse suusahüpete maailmameistri Adam Malyszi, kes osaleb Toyota roolis oma kolmandal Dakari rallil. Mullu lõpetas poolakas kõrge 15. kohaga.

Dakari ralli (üldseis 8. katse järel):

1. Nani Roma (Mini) 29:46:08

2. Stéphane Peterhansel (Mini) +23:46

3. Giniel de Villiers (Toyota) +48:25

4. Orlando Terranova (Mini) +51:55

5. Nasser Al-Attiyah (Mini) +1:09:05

6. Carlos Sainz (SMG) +1:43:59

7. Krzystof Holowczyc (Mini)  +1:29:22

8. Marek Dabrowski (Toyota) +2:47:08

9. Christian Lavieille (Haval) +3:14:43

10. Adam Malysz (Toyota) +3:27:35

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles