Rock alustab vahegruppi tiitlikaitsja vastu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe Foto: Margus Ansu

Pärast pikka vaheaega eurosarjas teise etappi jõudnud Tartu Rock alustab täna EuroChallenge’i vahegrupi mänge võõrsil tiitlikaitsja Samaara Krasnõje Krõlja vastu. Lisaks kohtutakse Rumeenia klubiga Gaz Metan Mediasi ja belglaste Antwerpeni Giantsiga. Kohamängudele pääseb kaks paremat.

Samaara ongi vahegrupis ilmselt Rocki kõige tugevam vastane. Alagrupiturniiril said nad neli võitu ja kaks kaotust. Meeskonna tegelikku taset näitab aga Ühisliiga, kus Samaara asub B-alagrupis viie võidu ja kuue kaotusega 5. kohal.   

Jaanuari hakul lahkus Samaarast Iisraeli eurosarja alagrupiturniiril meeskonna rünnakute liidriks olnud Bracey Wright, kuid tugevaid tegijaid jagub sellesse meeskonda veelgi. Esimest viiulit mängivad ameeriklased. 203 cm pikkune ääremängija Julian Wrighte on meeskonna suurim punktitooja ja lauavõitleja, mängujuht Aaron Miles on nii eurosarjas kui Ühisliigas jaganud keskmiselt seitse söötu mängus, kuid punktitoojana pole ta kõige ohtlikum. Heal tasemel on ka veel äär Nicholas Statistics, samuti aastaid Venemaa koondisse kuulunud ja Londoni olümpial pronksi võitnud tagamees Anton Ponkrašov.

Tugevate ääremängijate taustal on Samaara tsentrid pisut tagasihoidlikumal tasemel. Põhilist raskust kannab sellel kohal CSKA karastusega Artjom Zabelin.  

Antwerpen on tänavusest hooajast eestlastele juba tuttav meeskond, kuna nad kuulusid ühte alagruppi Rakvere Tarvaga. Rakveres võitis Tarvas 75:77, Antwerpenis oli parem Belgia klubi 78:73. Belgia liigas on Antwerpen tagasihoidlikul 6. kohal.

Meeskonda veavad ameeriklasest mängujuht Frank Turner ja Belgia koondislasest suur äär Maxime De Zeeuw, kuid tervikuna on tegemist meeskonnaga, kelle edestamine peaks olema Rockile jõukohane.

Gaz Metan Mediaga on Rockil klaarida vanad arved. Mullu kuuluti samas sarjas ühte alagruppi ning Rock sai kaks valusat kaotust. Rumeenias jäädi suurelt alla, 58:81, Tartus aga 68:70. Gaz Metan pääses teisena edasi, Rock leppis viimase kohaga. Möödunud hooajaga võrreldes on meeskond siiski tundmatuseni muutunud.

Tänavusel hooajal pole Gaz Metan koduses liigas ülemäära edukas. Kuue võidu ja seitsme kaotusega ollakse 11. kohal. Nädalavahetusel saadi jagu Sten-Timmu Soku ja Reinar Halliku koduklubist Craiovast.

Rock sõitis avavaatusele Samaarasse  kõikide põhijõududega, välja arvatud vigastusest taastuv Joosep Toome. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles