Anvelt: Bernatski usub, et kasvuhormoon on sportlasele hea ja kasulik

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Bernatski.
Vitali Bernatski. Foto: PokerNews.ee

Tänases ETV saates «Vabariigi kodanikud» räägiti Eesti viimase aja suurimast skandaalist, dopinguarstiks nimetatud Vitali Bernatski juhtumist ja dopingust üldisemalt. Saatejuht Aarne Rannamäe külalisteks olid Eesti Päevalehe ajakirjanik Kärt Anvelt, SA Eesti Antidoping nõukogu liige Kristjan Port, Eesti Kulturismi ja Fitnessi liidu president Arnold Tokko, kergejõustikutreener Jaanus Kriisk.

Bernatski loo päevavalgele toonud Kärt Anvelt sõnas, et Bernatski ei käitunud enda arvates dopinguaineid vahendades ebaeetiliselt. «Vitali Bernatski ise ei pidanud oma tegevust üldse ebaeetiliseks. Tema sõnul on kasvuhormoon sportlasele hea ja kasulik,» vahendas Bernatskiga suhelnud Anvelt. «Ma pole nõus, et olen Eesti sporti poriga loopinud. Selle loo oleks  teinud iga teine ajakirjanik, kellele see teema kätte oleks sattunud. Kui tuleb inimene rääkima, et ta on aastaid Eesti sportlasi dopinguainetega varustanud, siis …» põhjendas Anvelt teema avaldamist.

«Bernatski tajub küll, et ta pole teinud õigeid asju. Ei saa öelda, et inimene ei teadvusta endale, mida ta teeb ja ütleb,» kommenteeris Bernatski väiteid SA Eesti Antidoping nõukogu liige Kristjan Port.

«Antud kontekstis iga nime esile toomine on iga inimese jaoks negatiivne sündmus,» sõnas Port suusataja Raul Olle esilekerkimisest seoses antud teemaga. «Seepärast ei too me hetkel ka ühtegi nime välja, selleks, et inimesi kaitsta,» lisas  Bernatski juhtumit uuriva komisjoni esimehena tegutsev Port.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles