Kardetakse, et Schumacher jääb elu lõpuni koomasse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: SCANPIX

Saksamaa meedia kirjutab, et viimaste teadete kohaselt on õhus võimalus, et seitsmekordne vormel-1 sarja maailmameister Michael Schumacher võib koomasse jääda elu lõpuni.

Saksamaa ajakiri Focus vestles peatraumade ekspertidega ning kirjutas, et Schumacher võibki koomasse jääda. Saksamaa ajaleht Bild kirjutas aga, et vormelilegendi seisund on jätkuvalt niivõrd keeruline, et arstidel ei olegi plaani teda koomast üles äratada.

Schumacher on pärast Meribeli suusakuurordis toimunud õnnetust olnud Grenoble’i haiglas koomas 18 päeva ning viimastel päevadel ei ole sakslase esindajatelt ja haiglast enam eriti informatsiooni jagatud. Saksamaa meedia kirjutabki, et tõenäoliselt häid uudiseid ei ole ning kardetakse halvimat.

«Võimalik, et esinenud on mõningaid komplikatsioone,» sõnas Oldenburgi Ülikooli Kliinikumi ajukirurg Andreas Zieger ajakirjale Focus. «Inimene võib jääda koomasse elu lõpuni. Siiski ei tasuks sellisel teemal spekuleerida. Peatraumad on üldse kõige keerulisemad ja igasugused prognoosid on harva usaldusväärsed.»

Kölnist pärit ekspert professor Gereon Fink märkis, et praegune olukord viitab sellele, et Schumacheri seisund on endiselt kriitiline ja arvatavasti halvem, kui seni on loodetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles