Galerii: esitleti Sotši olümpiamängudele pühendatud meenemünti ja postmarki

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval esitleti Eesti Panga muuseumis Sotši taliolümpiamängudele pühendatud hõbedast meenemünti ja Eesti Posti postmarki.

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles ütles, et välismaalased on Eesti olümpiamarkide kogumikku ja -münte kingituseks saades sageli positiivselt üllatunud.

«Imestatakse, kuidas me oleme kõigiks olümpiamängudeks suutnud välja anda meenemündi ja postmargi – mõlemad on ju käibevahendid ehk sisuliselt raha. Sellised küsimised loovad äratundmise, et olümpia on eestimaalaste jaoks tõepoolest tähtis sündmus ning midagi palju enamat kui lihtsalt spordivõistlus. Suur tänu Eesti Pangale ja Eesti Postile, kes aitavad talletada olümpialiikumise emotsiooni ja ajalugu nii unikaalsel viisil,» ütles Sukles.

Sotši olümpiamängudel Eestit esindavatele sportlastele pühendatud 10-eurose nimiväärtusega meenemündil on disainer Taavet Kohal kujutanud käreda pakasega klaasile joonistunud põnevad ja peened mustrid, mis on läbivaks sümboliks nii mündi aversil kui reversil. 925-prooviga münte on vermitud 7500 tükki.

Kunstnik Jaan Saare kujundatud postmargil ja esimese päeva ümbrikul on kujutatud erinevate talispordialade esindajaid. Postmargi nominaalväärtus on 1,10 eurot ehk rahvusvahelise lihtkirja tariif saatmiseks üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles